Константин Бачийски, водач на листата на "Продължаваме промяната" в Бургас.На

...
Константин Бачийски, водач на листата на "Продължаваме промяната" в Бургас.На
Коментари Харесай

ВАС отхвърли всичките 13 жалби на Промяната срещу ЦИК

Константин Бачийски, лидер на листата на "Продължаваме смяната " в Бургас.
На 12.08 ЦИК назначи с решения всичките 31 РИК. Последва мощна акция от "Продължаваме смяната ", че ЦИК са нарушили закона и че Политическа партия ще апелират тези решения.

Мотивите са, че в управлението няма задоволително хора на Кирил Петков и Асен Василев, макар, че те са най-голямата партия.
Водачът на листата в Бургас Константин Бачийски написа намерено писмо, в което се споделя "Приемаме случилото се като доказателство за това какъв брой доста се опасяват ГЕРБ и Движение за права и свободи от изборните резултати и като сигнал, че те ще се опитат по всевъзможен начин да си обезпечат преимущество “.
Партията му излезе със мнение: „ След днешното съвещание стана ясно, че макар най-хубавия резултат на "Продължаваме Промяната " на предходните избори, ЦИК е решила да избере представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи на управителните длъжности за ръководител, заместник-председател и секретар на РИК”

На 15.08.2022г. в ЦИК са импортирани 13 тъжби против решения на ЦИК за назначение на РИК. Съгласно закона, тези тъжби са препратени неотложно на Върховен административен съд. На 18.08.2022, няколко състава на Върховен административен съд по едно и също време отхвърлиха всичките 13 тъжби на Политическа партия, като показват, че в Изборния кодекс „ няма условие най-голямата партия да има наложително ръководител или секретар в РИК.”.
Успехът на една политическа мощ се показва в това, че те имат най-вече членове в РИК, изискване, което е изпълнено на всички места. Любопитното е, че Политическа партия завоюваха последните избори без да имат нито един член в РИК.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР