Консорциум Капш Трафик Солюшънс приветства проверката от българските власти на

...
Консорциум Капш Трафик Солюшънс приветства проверката от българските власти на
Коментари Харесай

Фирмата, изграждаща тол системата, обясни чии са отговорностите за електронните винетки

" Консорциум Капш Трафик Солюшънс " приветства инспекцията от българските управляващи на въвеждането в употреба на системата за електронни винетки ". Това се споделя в позиция на Консорциума, който бе определен за построяването на тол системата и електронните винетки, във връзка абсурда от последните дни.
Припомняме, че неуредиците при въвеждането на електронната система костваха поста на Светослав Глосов като ръководител на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). По-рано през днешния ден след среща при премиера Бойко Борисов Глосов подаде оставка.
България е шестата европейска страна, в която на " Капш " е предоставена отговорността за създаване на национална система за таксуване на пътната инфраструктура след Австрия, Швейцария, Полша, Чехия и Беларус. Оттам показват, че
Според подписания с АПИ контракт обсегът на работата включва доставка на контролни транспортни средства, централна изчислителна система за електронни винетки и тол таксуване и действен център за данни, онлайн магазин за артикули за таксуване за потребление на пътната мрежа (което не включва водещата осведомителна уебстраница bgtoll.bg), 500 терминали за самообслужване и мобилно приложение. Според техническите условия, заложени в тръжната процедура, притежателят на системата АПИ дава отговор за техническата и комерсиалната употреба на системата, както и за процеса на правоприлагане , прецизират от Консорциума в писмото си до медиите.
Става ясно, че " Капш " е обезпечил изцяло работеща, тествана и утвърдена система. Преди предаването на системата на АПИ, започвайки от септември 2018 година, дружно с АПИ и Световната банка в качеството ѝ на формален консултант, " Капш " е провел обширни тествания от край до дъно за всеки съставен елемент, приложение, функционалност и подсистема, предмет на контракта. Тези обширни проби удостоверяват, че системата е изцяло функционираща.
Уточнява се, че конвертирането на хартиена винетка в електронна винетка не е предмет на контракта с " Капш ". Консорциумът не е виновен и за уеб страницата, обвързван с конвертирането на винетки. Освен това заплащанията в брой за електронни винетки не попадат в обсега надоговора сред " Капш " и АПИ.
От Консорциума показват, че са доставили, оборудвали и подготвили инсталиране на поискания брой терминали за самообслужване . След указания от възложителя, екипите на " Капш " доставят и конфигурират терминалите, където АПИ удостоверява, че авансово утвърдените местоположения дават отговор на техническите условия за съоръжения.
В мнението до медиите се изяснява, че на 14 декември АПИ и " Капш " подписват приемо- предавателен протокол за предаване на системата за електронна винетка и прилежащите ѝ активи. След подписването на протокола, терминалите за самообслужване, центърът за данни, онлайн магазина, колите за надзор, правоприлагането и другите систематични съставни елементи са напълно под контрола на АПИ . След предаването, според договорът, ежедневното действие и опериране на системата, както и процесите по правоприлагане, са отговорност на АПИ. " Капш " дава отговор за гаранционното обслужване на съставените елементи на системата, прецизират още от Консорциума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР