Консистенцията и вкусът на сиренето зависят от това какъв вид

...
Консистенцията и вкусът на сиренето зависят от това какъв вид
Коментари Харесай

Истинско или фалшиво сирене: Как да направим разликата?

Консистенцията и усетът на сиренето зависят от това какъв тип мляко се употребява, какъв брой време е отлежал продуктът и в кой район е създаден

На рафтовете на магазините можете да намерите огромно многообразие от сирена и млечни артикули. Те не са едно и също нещо. И разликата не е единствено в цената. Как да разграничите същинското сирене от подправеното.

Не е толкоз мъчно да се разбере кое е същинско сирене и кое не. Основното нещо е да знаете няколко значими критерия.

Истинско сирене - от какво се прави?
Сирената се вършат от млякото на овце, крави, кози и други Различните типове сирена се разграничават и по метода на обработка, употребяваните добавки (плесени, бактерии, ензими).

Консистенцията и усетът на сиренето зависят от това какъв тип мляко се употребява, какъв брой време е отлежал продуктът и в кой район е създаден. 
Но главните съставки на всяко сирене са:

•    Сол
•    Мляко
•    Бактерии
•    Екстракт от сирище

Истинското сирене благоприятства здравето, тъй като е отличен източник на протеини, здравословни мазнини и витамини от група В. Съдържа и разнообразни минерали, а точно цинк, фосфор, магнезий, калий, калций, с.

За разлика от същинското, подправеното сирене е направено от евтини съставни елементи, които също постоянно са с неприятно качество. Следователно, изгодата от него за тялото е съмнителна.

Как да отличим същинското сирене - всичко е доста просто?
Някои сортове същинско сирене са доста скъпи. Това е по този начин, тъй като за изработката на 100 г подобен артикул са нужни към 10 литра качествено мляко. Ето за какво, в случай че желаете да извършите разлика сред сирене и артикул от сирене, би трябвало да запомните няколко правила:

Обърнете внимание на ценовия етикет – подправеното сирене постоянно е няколко пъти по-евтино от същинското сирене
Внимателно прочетете етикета - надписите споделят какво тъкмо е пред вас
Проучване на съставките - вижте листата на съставките, той би трябвало да е къс. При подправеното сирене постоянно можете да намерите разнообразни нежелани добавки като консерванти, емулгатори, растителни масла, захар и други

Лора Костова, Happy-woman.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР