Консерваторът и бивш кмет Петер Марки-Зай, а не родената в

...
Консерваторът и бивш кмет Петер Марки-Зай, а не родената в
Коментари Харесай

Политически аутсайдер се изправя срещу Орбан на изборите в Унгария

Консерваторът и някогашен кмет Петер Марки-Зай, а не родената в България, бе определен да се изправи против унгарския министър председател Виктор Орбан на изборите през идната година. Политическият аутсаидер Марки-Зай завоюва извършените от опозицията първоначални избори. Проучванията на публичните настройки демонстрират, че той има максимален късмет да смъкна Орбан, чиято партия " Фидес " встъпи в служба през 2010 година

``Искаме нова, чиста и почтена Унгария, а освен да заместим Орбан и неговата партия``, сподели Марки-Зай пред ликуващите  поддръжници в Будапеща. 49-годишният католик и татко на седем деца беше с 20 точки напред след половината преброени гласове, когато лявоцентристката му съперничка Клара Добрев го поздрави за успеха. ``Отсега нататък поддържам Петер Марки-Зай``, сподели Добрев по време на речта си, призовавайки за единение измежду опозицията след мощната предизборна акция.

От години ``Фидес`` се облагодетелства от раздробяването на опозиционните партии, само че за първи път, откогато е на власт, Орбан ще се изправи против обединен фронт от опозиционни партии, който включва социалисти, либерали и някогашната крайнодясна, а в този момент дясноцентристка партия ``Йобик``, написа Би Би Си.

Новият опозиционен водач, който е живял в Съединени американски щати и в Канада, се прочу през 2018 година, когато завоюва изборите за кмет в южния град Ходмезьовашархей, който се смяташе за цитадела на ``Фидес``. ``Искаме да се отървем от огромните момчета, които тормозят целия клас`` сподели тогава Марки-Зай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР