Консервативният блок на германската канцлерка Ангела Меркел и свободните демократи

...
Консервативният блок на германската канцлерка Ангела Меркел и свободните демократи
Коментари Харесай

Консерваторите на Меркел и свободните демократи проведоха "конструктивни" преговори за коалиция

Консервативният блок на немската канцлерка Ангела Меркел и свободните демократи обявиха, че са провели "конструктивни " проучвателни договаряния за сформиране на ръководеща коалиция, предадоха ДПА и Ройтерс.

"Днес се организира първо, доста градивно, положително разискване, което, несъмнено, ще бъде последвано от още разисквания ", сподели генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Петер Таубер.

Той направи изказването след двучасови предварителни диалози сред християндемократите на Меркел, техните баварски съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) и Свободната демократическа партия (СДП). Колегите на Таубер от ХСС и СДП се изрекоха в същия дух.

Таубер съобщи, че ХДС има "добро предусещане " за плануваната за по-късно през днешния ден среща с партията "Съюз 90/Зелени ", която също взе участие в договарянията за сформиране на ново държавно управление.

В понеделник канцлерът Меркел увери, че не е в "слаби позиции " в договарянията, напомня Франс прес. Меркел призна, че предварителните диалози евентуално ще продължат "няколко седмици ". Едва при положение на триумф на тези диалози ще стартират договаряния за състава на държавното управление и неговата стратегия.

В най-хубавия случай Германия ще има ново държавно управление за Коледа. В най-лошия случай, при неуспех на договарянията, ще бъдат създадени предварителни избори. Това би било невиждано за тази страна, където културата на компромиса постоянно е била присъща за политическия живот от 1945 година насам, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР