Консервативната гръцка партия Нова демокрация води на крайнолявата СИРИЗА с

...
Консервативната гръцка партия Нова демокрация води на крайнолявата СИРИЗА с
Коментари Харесай

Гърците недоволни от правителството си

Консервативната гръцка партия " Нова народна власт " води на крайнолявата СИРИЗА с 12%. Гърците като цяло са недоволни от актуалното държавно управление.

Това демонстрира изследване на Македонския университет за телевизия Skai, осведоми Greek Reporter.

Медията отбелязва, че изследването е направено на фона на абсурда с военния министър, който се пробва да продаде оръжия на Саудитска Арабия и напрежението в държавното управление по отношение на обществените добавки за Коледа.

Основната опозиционна партия " Нова народна власт " е подкрепяна от 30% от интервюираните, следвана от СИРИЗА с 18%. Новата партия " Движение за смяна ", която е коалиция от леви партии (ПАСОК, Демократичната левица и То потами) е трета с 9,5%. Крайнодесните от " Златна зора " получават 7,5%.

30% от гърците считат, че водачът на " Нова Демокрация " Кириакос Мицотакис става за министър председател, а 18% - Алексис Ципрас. Но 46% са на мнение, че няма подобаващ претендент.

На въпрос " Кой очаквате да завоюва изборите " 60,5% дават отговор, че ще завоюва опозицията, а 15,5% - СИРИЗА.

Запитани дали нещата вървят в вярната или неверната посока, 74,5% декларират, че нещата са " зле ", а 55% споделят, че не са удовлетворени от държавно управление и има други възможности. Само 6% означават, че са удовлетворени от ръководството.

По отношение финансовата обстановка 52% от гърците имат вяра, че евентуално ще се утежни, а единствено 8,5% са на мнение, че ще се усъвършенства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР