КОНПИ е орган, който трябва да бъде закрит. Защо Корнелия

...
КОНПИ е орган, който трябва да бъде закрит. Защо Корнелия
Коментари Харесай

Татяна Дончева: КОНПИ трябва да бъде закрита

КОНПИ е орган, който би трябвало да бъде закрит. Защо Корнелия Нинова няма да каже нищо – да не те нагази КОНПИ и теб ли? Ти си водач на опозицията, би трябвало да кажеш. Това съобщи водачът на Движение 21 Татяна Дончева в коментар за запорираните активи на Иво Прокопиев и явната офанзива против " Икономедиа ".

Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Не може да се блокират активи, които нямат нищо общо с даден случай и не може да се блокират стотици пъти по-големи активи от това, за което се претендира като взимане, съобщи Дончева пред bTV. Може ли нещо да мине три пъти на съд и да идва КОНПИ, страната претендира ли за пари, попита риторично някогашният народен представител.

Държавата не може да се ръководи по мутренски. Пламен Георгиев (бел. ред. – ръководителят на КОНПИ) доста добре знае за какво е отпред на КОНПИ, няма потребност всеки ден да му се споделя, сподели Дончева и поради думите на Георгиев, че не се е чувал с Бойко Борисов по отношение на случая с Иво Прокопиев.

Относно мораториума върху новаторските медикаменти, Дончева дефинира протичащото се като " дилетантско ". Според нея, в НЗОК има " ненормално висок % " за възнаграждение на медикаменти. Нашата здравна система и никоя здравна система не може да покрива медикаментите на всички тежко заболели , безапелационна беше Дончева. Тя застъпи тезата, че 2/3 от парите за медикаменти в България ги вземат онкоболните, те са най-добре проведени и най-гласовити, а хиляди хора си умират по домовете, без да знаят от какво . Казвате – база Х за съответната болест, оттова насетне всеки си заплаща, е гледната точка на Татяна Дончева.

След като един месец изясняват за този мораториум и не могат да обяснят човешки, методът е индикативен. Изведнъж Цветан Цветанов почва да приказва за молекули, откакто е приказвал за молекули на изпита си по химия във ВИФ, в случай че е имал подобен. Бойко Борисов го плаши всеки митинг – незабавно си подвива опашката, изясни Дончева. Тя е безапелационна, че подобен е методът на Борисов – при безредици, подвива опашка и оставя даден проблем да чака. Докога да чака, попита някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и водач на Движение 21. Ако проблемите са нерешими – стани и си върви, а не пиарите, астролозите и врачките да ти дават ум, да извадиш сестра си и да откараш болно дете в Германия със " Спартан " -а – какво ще си помислят фамилиите на хиляди други деца, които умират , добави Дончева.

Специално по въпроса за приватизацията и Корнелия Нинова, Дончева съобщи – по какъв начин по този начин една следователчица имаше толкоз пари? Много е обикновено да казваш в този момент който желае, да ме съди, счита Татяна Дончева.

Европарите ще свършат, в живота има и други неща, и в един миг се оказваш пред това, че имаш пари, само че няма в какво да ги вложиш. Всичко се изпарява и остава единствено това, което си основал през твоето ръководство – а когато си основал автомагистрали, които на втория месец се изгърбват, няма кой да подреди паветата на " Дондуков ", подлезите капят, това ще е, заключи Дончева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР