Конкурсът за търсене и проучване на нефт и газ в

...
Конкурсът за търсене и проучване на нефт и газ в
Коментари Харесай

Търсенето на нефт и газ в блок "Тервел" пак се провали

Конкурсът за търсене и изследване на петрол и газ в „ Блок 1-26 Тервел " (бившият " Терес " ) ще бъде преустановен, реши държавното управление през днешния ден. Причината е, че никой не е показал интерес за присъединяване. Конкурсът бе разгласен преди година и половина - през август 2019 година

За неналичието на интерес се разбра още в края на предходната седмица. Тогава енергийният министър Теменужка Петкова призна в Народното събрание, че процедурата върви към неуспех. Повод за изявлението й бе запитване на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков по какъв начин вървят изследванията за природен газ в Черно море. Ерменков акцентира, че е странна неналичието на интерес към българската акватория - на фона на находищата в Румъния и Турция.

„ Блок 1-26 Тервел " (бивш " Терес " ) е с повърхност от 4 032 кв. километра. В интервала 2002 - 2008 г.  " Винтидж Петролеум Интернешънъл инк “ имаше позволение за търсене и изследване в този сектор, само че извърши само стеснен размер действия.  

 

Сегашният конкурс започва с решение на МС  6 август 2019 г.  До крайния период никой не е поискал да купи конкурсните бумаги и да взе участие в процедурата.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР