Конкурсът за директор на Националния исторически музей се проведе, въпреки

...
Конкурсът за директор на Националния исторически музей се проведе, въпреки
Коментари Харесай

Конкурсът за шеф на Историческия музей се проведе с един кандидат

Конкурсът за шеф на Националния исторически музей се организира, макар че с отдръпването на Божидар Димитров в надпреварата остана единствено един човек - проф. Вера Бонева от Университета по блиблиотекознание и осведомителни технологии (УНИБИТ).

Изслушването й бе през днешния ден от 14.30 ч. в Министерството на културата. Запис от него обаче няма да бъде оповестен в канала на министерството в YouTube, каквато е новата процедура, защото не всички присъстващи са дали разрешението си за това, споделиха пред " Дневник " от Министерството на културата.

Решение на комисията се чака в идващите дни.

Пред " Дневник " по-рано от министерството разясниха, че макар отпадането на Димитров процедурата би трябвало да бъде приключена. Конкурсът бе разгласен още от служебното държавно управление напролет, а след това се забави, и поради условието на новият министър Боил Банов записите от чуванията да бъдат оповестени онлайн. Междувременно в края на предишния месец Божидар Димитров изненадващо подаде молба за пенсиониране. Тя влиза в действие от 1 ноември.

В последните дни министерството организира серия състезания, след които за шеф на Сатиричния спектакъл в София бе определен Калин Сърменов, на операта в Пловдив - Нина Найденова, в Бургас - Александър Текелиев, а на тази в Русе - Иван Кюркчиев. Някои от чуванията могат да бъдат видени в канала на министерството в YouTube.

Междувременно събеседването за шеф на Националния кино център бе оповестено още веднъж и още веднъж събра същите претенденти - Владимир Гюров, Любомир Янакиев, Жана Караиванова-Петрова и Александър Донев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР