Конкурсът за детска поезия, организиран от Център за млади таланти,

...
Конкурсът за детска поезия, организиран от Център за млади таланти,
Коментари Харесай

„Детство мое“ е темата на IV регионален конкурс за детска поезия „Аз – детето на морето“

Конкурсът за детска лирика, проведен от Център за млади гении, се организира за четвърта поредна година в Бургас и района, а творбите на дребните поети ще бъдат оценени още веднъж от огромният български стихотворец, драматург и бургазлия Недялко Йорданов.

Малчугани в три възрастови групи: 7 – 8 година, 9 – 10 година и 11 – 12 година, ще имат опцията да покажат своята креативна заложба посредством писането на стихчета, а тазгодишната тематика „ Детство мое “ ще даде израз на техните прекарвания, мисли, усеща и фантазии.  

В журито взе участие още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева, създател на три поетични и две детски книги и началник на групата по креативно писане за дребни деца към Център за млади гении, гр. Бургас. Яна е член на Бургаска Писателска Общност, журирала е във формата за авторска лирика „ ПрочетиМи “, както и в състезанието за детско творчество „ Създай книга с БНР Бургас “.

В екипа на журито тази година ще се включи и младата и надарена писателка Александра Георгиева, създател на поредицата детски книжки „ Агата “. Александра е начален преподавател и живее, и работи в град Бургас. Вярва, че в думите има магия и се старае всеки ден да я демонстрира на децата.

 „ Вече единадесет години центърът ни поддържа и развива най-големия капацитет на страната ни – гениите на нашите деца. Чрез форумите, които организираме, целим да предоставим поле за изява на всички деца и да събудим мотивацията, творчеството и любовта към знанието и науката. Очакваме децата да дадат самоуверено воля на въображението си и да ни изненадат за следващ път с чистите и непринудени слова. “, споделя госпожа Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “, създател на Център за млади гении в Бургас.

В състезанието могат да вземат присъединяване всички деца от Бургас и района на възраст от 7 до 12 година Крайният период за изпращане на стихотворенията е 22 ноември 2022 година посредством онлайн формуляр, поместен на уеб страницата на уредниците:. Пак там могат да бъдат открити и цялостните условия за присъединяване. Финалистите ще бъдат оповестени на 6 декември 2022 година Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР