Конкурсът насърчава младите хора чрез демонстрация на креативност и индивидуалност

...
Конкурсът насърчава младите хора чрез демонстрация на креативност и индивидуалност
Коментари Харесай

Инициативата „Да спасим децата и Русе от дрогата“ обявява конкурс...

Конкурсът предизвиква младежите посредством проява на креативност и характерност да изразят своите хрумвания за методите, по които дружно със своите фамилии се оправят с провокациите на новото време. Идеята за състезанието е на уеб страницата Akcent.bg, а сътрудници в самодейността са Регионално ръководство на образованието - Русе, Регионалната здравна ревизия, Областна администрация, Община Русе, БЧК-Русе, Общински юношески дом, ОД на МВР-Русе, Неправителствени организации.

 

Право на присъединяване в състезанието имат възпитаници от 5 до 10 клас, които ще бъдат оценени в две възрастови категории: от 5 до 7 клас и от 8 до 10 клас. Участието е самостоятелно, като всеки участник изпраща една своя разработка. По преценка на създателя текст с подтема и/или мотото на състезанието могат да са част от композицията на самия афиш. Форматът за печатане за плаката и рисунката би трябвало да е 50 х 70 см, (хоризонтален и отвесен вариант), като размерът на файла не би трябвало да е по-голям от 20 MB.

 

При присъединяване с къс видеоклип продължителността му не трябва да надвишава 60 секунди, а оптималната му величина следва да е до 25 МБ. Съдържанието на видеоклиповете би трябвало да дава отговор на общоприетите морални правила.

 

Творбите би трябвало да бъдат съпроводени от следната информация:

 

трите имена на автора;
дата и година на раждане;
образователно заведение, град, клас;
заглавие на плаката/видеото;
адрес за преписка, и-мейл адрес и телефон.
 

Творбите на участниците се изпращат по електронен път на e-mail: [email protected], като срокът за приемането им е от 16 януари до 15 февруари 2024 година

 

Плакатите, рисунките и късите видеоклипове ще бъдат оценени от умело жури от експерти в областта на образните изкуства, определени от Регионалното ръководство на образованието. Резултатите ще бъдат оповестени през месец февруари на уеб страницата на РУО и РЗИ-Русе.

 

На формалното награждаване на спечелилите в състезанието ще бъдат връчени предметни награди и грамоти - първа, втора и трета премия за всяка възрастова група. Най-добрите произведения ще бъдат показани в галерия.

 

Организаторите си резервират правото да употребяват разработките за задачите на състезанието в осведомителни акции или други обществени интензивности, ориентирани към битката с използването на наркотични субстанции, както и за повишение на здравните познания и създаване на настройки за водене на здравословен метод на живот.

За спомагателна информация и контакт: Румен Николаев, e-mail: [email protected].
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР