Конкуренцията в телекомуникационните индустрии често е белязана от динамика, съревнование

...
Конкуренцията в телекомуникационните индустрии често е белязана от динамика, съревнование
Коментари Харесай

Виртуалният мобилен оператор, който развива и обучава IT сектора у нас

Конкуренцията в телекомуникационните промишлености постоянно е белязана от динамичност, състезание и показване на нови и свежи хрумвания, без значение дали става въпрос за предложение на налични абонаментни проекти, най-ексклузивните смарт устройства или пък услуги, които да създадат живота ни по-добър и предпазен. Но има ли място в тази яростна бизнес среда за " нишови " компании, които употребяват инфраструктурата от мрежи на огромните играчи на пазара, с цел да предложат в това време налични услуги за всеобщите консуматори?

Глобалният пазар на виртуални мобилни оператори към този момент притегля съществено вниманието на редица огромни компании, които желаят да предложат на клиентите си телекомуникационни услуги, припознаващи техния бранд и вижданията им. Именно такава е и активността на продуктовата компания Effortel, която развива високотехнологични решения за телекоми от всевъзможен вид. Основаната през 2006 година в Белгия компания стартира своя път като софтуерен отдел на международния ритейлър Carrefour и тяхната мобилна услуга Carrefour Mobile, която е основана като виртуален оператор взаимно с екипа на Effortel, с цел да бъде предлагана в мрежата на ритейлъра на всички места по света, където той е показан.

Ако би трябвало да разбираем накратко какво тъкмо е виртуална мобилна мрежа, то това може да бъде разказано по този начин - виртуален мобилен оператор, който няма радиочестотен лиценз и разгърната мрежа, само че се интегрира в радиочестотната и преносна мрежа на класическия мобилен телеком, употребявайки неговите запаси и заплащайки за това цена за достъп на едро. В общи линии виртуалният оператор употребява мрежата на действителен телеком против възнаграждение, само че предлага на крайния клиент лична услуга, артикули и цени.

Именно по този начин компанията Effortel превзема редица интернационалните пазари, предлагайки още през 2007 година напълно облачно софтуерно и инфраструктурно решение за ръководство на телеком бизнеса и интервенциите, като след тази стъпка следват голям брой сполучливи планове в Европа, Близкия изток, Азия и Африка.

През 2015 година от компанията взимат значимото стратегическото решение да излязат на пазара за системи за поддръжка на тези услуги и да преструктурират активността на компанията към продуктово насочени услуги. С доста положен труд и осъществяване на всички заложени цели, Effortel получава своето самопризнание посредством голям брой извоювани награди и призови места, като най-престижни от тях се оказват трите следващи извоювани оценки от интернационалната ранглиста на MVNO World Congress за най-хубав софтуерен " enabler " на виртуални оператори в света.

У нас компанията развива своята активност от 2014 година, като нейни офиси могат да бъдат открити в София и Пловдив, като в столицата се намира и екипът по ръководство и поддръжка на инфраструктурата и потребителските интервенции, както и на други основни отдели. Близо 150 експерти от разнообразни софтуерни и административни структури, развиват активността на компанията най-вече на Java и JavaScript технологии, като не липсват и планове, осъществени на.Net. Част от извънредно квалифицирания екип на Effortel, ръководещ продуктовата архитектура на компанията, също по този начин преподава в Техническия университет и взе участие в интернационалната група за създаване на нови версии на програмния език Java. Именно по този метод студентите, присъстващи на тези срещи имат опция да получат скъпи познания от експерти, които ежедневно вземат решение настоящи проблеми в софтуерната промишленост и могат да предадат задълбочения си опит в на практика използван формат.

Според основния действен шеф на компанията Мартин Петков, българските експерти в IT бранша разполагат с богат софтуерен опит, нужната подготовка и желанието да се срещат с най-новите технологии, изобретения и нововъведения. Именно това стимулира екипа на Effortel да продължава с развиването и образованието на квалифицирани фрагменти, посредством академичната среда на столичния Технически университет. Дългата професионална кариера на изпълнителния шеф на Effortel го среща с разнообразни софтуерни водачи по света, като съгласно него точно наши сънародници заемат основните позиции на някои от водещите компании в тези среди. Това е още една спомагателна мотивация за виртуалния мобилен оператор да продължава експанзията на софтуерната общественост у нас. В момента Effortel уголемява своя обсег на деяние на българския пазар и набира експерти с процедура и познания в работата с Java, Front End, NOC,.Net, OPS, които ще открият сходни с компанията визии и упоритости.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР