Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха предложени за дегустацияПризът

...
Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха предложени за дегустацияПризът
Коментари Харесай

Отличиха победителите в конкурс за младо вино в Ново село

Конкуренцията бе оспорвана - 43 проби бяха препоръчани за дегустация

Призът за най-хубаво алено вино завоюва Венцислав Джуков, новоселянин, живеещ в Русе и пристигнал особено за хубавия празник.

Победител в категория " розе " още веднъж бе Витко Торбанов, който до момента не е отстъпвал първото място в тази категория, предава Майстор на бялото вино се оказа Олег Манджуков. Оспорвана конкуренция в състезанието за най-хубаво домашно младо вино се очерта на вчерашния празник. 43 проби бяха препоръчани за дегустация, като най-вече имаше в категорията " алено вино ".

Именно там, по мнението на ръководителя на дегустационната комисия инж. Георги Гидов личи самостоятелния усет на винарите. Те подготвят виното по остарели домашни предписания, характерностите му се разграничават доста и по-скоро подхождат на традицията в фамилията и семейството, в сравнение с стандартите в сектора. За първи път на вечерта пристигнаха 115 индивида. Внушителна бе групата на младите лозари, винари и фенове на божествената напитка.

Те развеселиха публиката като дадоха проба за бяло вино, направено във винарната " Изба Ново село ", която завоюва първото място. Временно, несъмнено, до момента в който си признаха закачката с уредниците.

Сред наградените бяха и опитни лозари като Тони Белячин, Венелин Ангелов, Иван Маджов, Лилко Чимпуеров. С вкусни медали, направени в професионалната гимназия по туризъм " Михалаки Георгиев “, бяха окичени дългогодишни лозари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР