Конгресменът Стив Скалис, който републиканците номинираха за следващ председател на

...
Конгресменът Стив Скалис, който републиканците номинираха за следващ председател на
Коментари Харесай

Конгресменът Стив Скалис не успя да стане председател на Камарата на представителите

Конгресменът Стив Скалис, който републиканците предложиха за идващ ръководител на Камарата на представителите, отпадна от конкуренцията за поста, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. След като не съумя да събере 217 гласа, той самичък разгласи, че се отхвърля от конкуренцията.

Агенцията отбелязва, че Републиканската партия не е съумяла да преодолее различията си, удължавайки рецесията към управлението на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

Скалис, вторият в йерархията републиканец в Камарата на представителите, си бе обезпечил номинацията на своята партия да заеме мястото на отстранения някогашен неин ръководител Кевин Маккарти, само че не съумя да събере нужните 217 гласа, които му бяха нужни, с цел да бъде определен отпред на Камарата на представителите, откакто няколко от неговите сътрудници републиканци обявиха, че няма да го поддържат.

В скрито гласоподаване на 11 октомври Скалис завоюва повече от ръководителя на правосъдната комисия Джим Джордан. И двамата са консервативни републиканци, само че Джордан е считан за последовател на Доналд Тръмп.

 

Скалис, който е на 58 години, притегли поддръжката на доста партийни ветерани и по този начин стана републиканската кандидатура за председателския пост на Камарата на представителите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР