Въздушните оператори на България и Азербайджан подписаха договори за съвместна

...
Въздушните оператори на България и Азербайджан подписаха договори за съвместна
Коментари Харесай

Радев в Азербайджан, договори се с Алиев за директна авиолиния София-Баку

Въздушните оператори на България и Азербайджан подписаха контракти за взаимна авиолиния, която би трябвало да стартира да оперира сред София и Баку от юни 2025 година. Това се случи по време на визитата на президента Румен Радев  в Баку. Подписани бяха и контракти в областта на енергетиката, в която през последните няколко години двете страни имат съществено партньорство.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев означи, че с доставките на природен газ, които страната ни ще получи през тази година, ще бъде обезпечено към 50% от потреблението на България.

„ Нашите срещи с президента Радев са чести. Миналата година той посети Азербайджан, а аз България. Нашият политически разговор цели разширение на съдействието във всички сфери. Днес обсъждахме редици детайли - комерсиалният стокообмен, енергетиката. Обемът природен газ, доставен от Азербайджан към България, се усилва годишно ”, уточни Алиев, представен от.

„ Тези връзки на най-високо политическо равнище са постоянна основа за развиване на нашите двустранни връзки, освен в полза на нашите две страни, само че и за подсилване на стабилността и икономическото развиване на Кавказ и Черноморския район, за подсилване на енергийната сигурност на Европа ”, добави Радев.

Българският държавен глава и брачната половинка му Десислава Радева бяха посрещнати от Илхам Алиев в президентската резиденция „ Загулба “, която се намира покрай столицата Баку.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР