Конгресът на САЩ снощи окончателно одобри най-голямото намаление на данъците

...
Конгресът на САЩ снощи окончателно одобри най-голямото намаление на данъците
Коментари Харесай

Конгресът окончателно одобри намаляването на данъците. Тръмп ликува


Конгресът на Съединени американски щати нощес дефинитивно утвърди най-голямото понижение на налозите през последните 31 години, утвърждавайки първата огромна промяна на президента Доналд
Тръмп в мандата му, съобщи Франс прес.

Тръмп съобщи, че приветства " една историческа победа за американците " малко преди вота, който бе чиста условност, на Камарата на представители.

Сенатът на Съединени американски щати, следен от републиканците, към този момент утвърди най-всеобхватната данъчна промяна през последните над три десетилетия с 51 против 48 гласа предходната нощ, като всички републиканци гласоподаваха " за ", а всички демократи гласоподаваха " срещу ". Камарата на представителите гласоподава законопрокета по-рано през вчерашния ден, само че се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, с цел да приведе текста в сходство с бюджетните си правила и се стигна до втори механически избор на Камарата на представителите.

Министърът на жилищното строителство и благоустройството на Съединени американски щати изрецитира по време на държавно съвещание в Белия дом по молба на президента Доналд Тръмп молитва към Бог, с цел да му благодари за " политическата победа за данъчната промяна, реализирана в Конгреса ", съобщи Франс прес.

Малко преди окончателното гласоподаване на промяната от Камарата на представителите републиканецът милиардер прекъсна съвещанието на министрите и съветниците им, с цел да изиска от Бен Карсън, някогашен неврохирург и адвентист, " да произнесе една хубава и солидна молитва за признателност към Бог ".

" Отче наш на небето, ние сме ти толкоз признателни за опциите и свободите, които ни предоставяш в нашата страна ", стартира Бен Карсън, единственият негър в кабинета на Тръмп, някогашен претендент за президент.

" Ние ти благодарим за президента и за членовете на кабинета, които имат смелостта да се изправят против насрещните ветрове, с цел да обезпечат най-хубавото бъдеще за идващите след нас. Благодарим ти за Конгреса, който откри пред нашата стопанска система опция да процъфтява... ", продължи Бен Карсън.

" Амин " - отговори Доналд Тръмп. - " Великолепно, Бен ".

" Обещах на американския народ едно огромно, красиво понижаване на налозите за Коледа и с окончателното приемане на закона те го получиха ", изрази насладата си президентът след гласуването в Конгреса.

Новоприетият закон понижава налозите за бизнеса, корпорациите и предприятията от сегашните 35 на 21 %. Сегашната ставка съгласно Тръмп и съпартийците му прави американските компании неконкурентни на международната сцена. Президентът съобщи, че данъчната промяна ще разреши в страната да се върнат 4 трилиона $, които американците държат в офшорки. Той дефинира това като " вливане на ракетно гориво в стопанската система ".

Асошиейтед прес показва, че измежду тези, които ще завоюват от промяната, е самият Доналд Тръмп и че за него и империята му за недвижими парцели приемането й е освен политически, само че и финансов триумф. От промяната ще се възползват муртимилионерите и мултимилиардерите, само че тя основава и губещи - към 13 милиона американци се чака да се лишат от здравни осигуровки, показва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР