Конгресът на БСП, който в събота изключи 14 членове на

...
Конгресът на БСП, който в събота изключи 14 членове на
Коментари Харесай

Младите социалисти: БСП наказва различията с политическа гилотина - Политика

Конгресът на Българска социалистическа партия, който в събота изключи 14 членове на партията, да преразгледа своето решение в най-кратки периоди. 

За това упорства в собствен позиция Националният съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Сред изключените бяха 5 сегашни членове на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, както и 5 някогашни членове на организацията, които неотдавна към този момент не са в младежка възраст, прецизират младите социалисти. 

В позицията им се споделя още: 

Сред изключените членове на нашата младежка общественост има хора със забележителни качества и политически опит, които и в този миг заемат разнообразни позиции в редица институции. Сред тях е някогашният ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски, някогашният зам.-председател на организацията Атанас Атанасов, най-младият общински консултант в сегашния Столичен общински съвет и някогашен ръководител на Градския съвет на МО в Българска социалистическа партия – София Петко Димитров, актуалният основен секретар на Община Перник Мартин Жлябинков, Ленко Петканин, ръководител на Градския съвет на МО в Българска социалистическа партия – София сред 2014 и 2018 година, Петя Михалевска, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, определена от същия 50-ти Конгрес на Българска социалистическа партия с най-голямо доверие от всички младежи, Петър Витанов, сегашен ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Ралица Андреева, сегашен общински консултант в Община Перник, Ана Пиринска, член на Българска социалистическа партия, която до неотдавна беше част от МО в Българска социалистическа партия и неговите структури.

На последното съвещание на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия тяхното участие в партията беше прекъснато, без да им бъде дадена никаква опция да се защитят и да бъдат подложени на обективен развой. Без предизвестие, в последните минути на съвещанието, без да бъдат известени или предизвестени за това предложение, те бяха изключени от редиците на партия, за която са работили безрезервно и безкористно с години. Записите от съвещанието, налични в медийното пространство, демонстрират, че решението е взето със подозрително съществуване на кворум и още по-противоречиво броене на гласовете в залата, което сподели явна корист при калкулацията на крайния резултат.

Това деяние, подкрепено от огромна част от управлението на Българска социалистическа партия и персонално от ръководителя на партията госпожа Корнелия Нинова затвърди големия раздор сред управлението на партията и нейните млади членове, на които през последните дни бе преподаден " урок по смирение ". Посланието, което това решение утвърди измежду огромна част от младежите в Българска социалистическа партия, е, че смелостта да мислиш друго и да го заявяваш е недостатък. Според делегатите на това съвещание, дали своят вот " За " изключването на тези членове, дързостта да се бориш за това, в което вярваш, отстъпва пред комфорта да бъдеш харесван от мощните на деня. На същото това съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия водачът на партията показа в своята тирада, че със своите дейности и решения дава път на младите. Два часа по-късно тя и управлението на Българска социалистическа партия демонстрираха, че пътят на младите и несъгласните в Българска социалистическа партия води отвън партията, а в нея има място и развиване единствено за съгласните и послушните.

Българска социалистическа партия към този момент не е майка, а мащеха на своите младежи . Партията, която постоянно е била притежател на революционни и солидарни хрумвания, на противоречие с несправедливостите и обезпечена отбрана за всеки, се трансформира в партията, която санкционира разликите с политическа гилотина.

Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия се гордее с това, че сме организация, където разнообразни хора с разнородни отзиви могат без терзание от последици и гонения да дебатират за своите възгледи. В нашата общественост няма място за ненавист, санкции за свободата на изложение и дисциплинарни ограничения, наложени без обективен развой. За да може Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия да оцелее и да бъде кей на тези хрумвания на тъждество и взаимност, то има потребност от поръчител за правдивост, който беше нахално потиснат по време на това съвещание на Конгреса.

Призоваваме ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, управлението на партията и делегатите на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия, които гласоподаваха " За " изключването на тези членове на нашата общественост, да преразгледат тази мярка и да поправят тази неприемлива неточност в най-кратки периоди. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР