Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днесТой ще

...
Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днесТой ще
Коментари Харесай

БФС се събира на Конгрес

Конгрес на Българския футболен съюз ще се организира през днешния ден

Той ще започва в 9:30 часа в столичния хотел „ Маринела “. На него няма да се избира президент и Изпълком. Дневният ред ще включва единствено три точки: 1. Отчет на ИК на БФС за интервала 2018-2022; 2. Програма на БФС за развиването на футбола за мандата 2022-2026; 3. Проект на бюджет на БФС за интервала 2022-2026, осведоми БГНЕС.

Конгресът на БФС няма да бъде избирателен.

Искането за привикване на общо заседание беше отправено още на 24 март, само че последва отвод от Търговския указател за вписването на поканата. БФС апелира и на 12 април съдът анулира отхвърли. Същият ден спортният министър Радостин Василев даде период на централата да одобри своя бюджет до 25 май и заплаши, че в противоположен случай ще ѝ отнеме лиценза.

С провеждането на утрешния конгрес ще бъде избегната възможна глоба от министерството.

В последните седмици затихнаха престрелките от борбата за БФС. Изборният конгрес на централата бе отменян два пъти поради пандемията, само че Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка, с която провокираха изключително общо заседание на 12 октомври предходната година. Тогава Борислав Михайлов завоюва, само че Бербатов и компания имаха искания към редовността на гласуването и пуснаха тъжби до съда.

Тези тъжби пък станаха мотив БФС да анулира плануваният за 18 март постоянен конгрес, само че все пак на същата дата Бербатов свика различен конгрес, на който завоюва 100% от гласовете на присъствалите 76 клуба и самичък се прогласи за президент на футбола ни.

Всичко случило се на 18 март бе несъмнено като фарс от актуалното управление на БФС, само че Бербатов и компания пък го дефинираха за изцяло законно. Сагата към момента не е завършила, само че сега борбите се водят в съдилищата и се чакат решения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР