„Конфликтът в Украйна ще повлияе на цените на горивата. Така

...
„Конфликтът в Украйна ще повлияе на цените на горивата. Така
Коментари Харесай

Асоциацията на търговците на горива: Войната в Украйна ще окаже влияние на цените

„ Конфликтът в Украйна ще повлияе на цените на горивата. Така или другояче през последните месеци те се повишиха осезаемо. Като съпътстващ фактор войната в Украйна въздейства също към повишаване цената на горивата, като се повишават и суровините, които се влагат в горивата “, сподели Георги Тенев от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи в ефира на bTV.
„ Наред с това обаче имаме и заложени години обратно мини, по този начин да ги назовем в нормативната уредба в България, тъй че секторът по принцип е изправен на ръба на своето оцеляване, изключително що се отнася до по дребните търговци и бизнесмени “, разяснява Тенев.
„ Видяхме, че през днешния ден имаше едно усмиряване на интернационалните пазари. Цената на котировките падна малко надолу, дори не малко, може би над 50% имаше спад по отношение на вчерашния внезапен скок, тъй че независимите механизми на пазара оказват своето въздействие, само че пък у нас регулаторната политика лимитира свободната икономическа самодейност, свободния импорт и по този начин нататък “, сподели Тенев.
„ Санкциите към Русия ще се отразят на тези цени. Виждате, лимитира се придвижването на артикули и вноса от Русия, приказва се за ограничение благоприятни условия за разплащане с Руската федерация и нейни представители, в това число стопански субекти, доколкото продължителността на този боен спор, ще има значение за образуването на цените “, счита Тенев.
Според него „ при всички положения, колкото повече време трае спорът, толкоз по-негативно това ще се отрази както на веригата на доставки, по този начин и на интернационалните котировки. А по този начин и на цените на националния пазар, защото почва да се основава и лека суматоха в потреблението “.
„ Наблюдаваме презапасяване в сегашния стадий. Можем да кажем, че и бензиностанциите са с цялостни складове, както и огромните петролни бази, т.е. в границите на към 60-90 дни не би следвало да имаме дефицит на горива “, изясни Тенев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР