Конфликтът межу премиерът и президентът ще е лайтмотивът на 2021г.

...
Конфликтът межу премиерът и президентът ще е лайтмотивът на 2021г.
Коментари Харесай

Евгений Дайнов за политическото бъдеще на Бойко Борисов и Румен Радев

Конфликтът межу министър председателят и президентът ще е лайтмотивът на 2021г. Ако президентът завоюва втори мандат, това ще му даде мощен политически подтик. Ако пък изгуби парламентарните избори, той ще се чуди какво да прави и ще наподобява ядосан като Доналд Тръмп. Това предвижда политологът проф. Евгений Дайнов пред BTV.
" Това лято беше преобръщането на политическия дух в България срещу Бойко Борисов. Това е част от политическия развой, който води до избори ", разяснява политологът.
 Бакалов: Тодор Живков не споделяше разпоредих, неправилно е сравнението с Бойко Борисов Бакалов: Тодор Живков не споделяше " разпоредих ", неправилно е сравнението с Бойко Борисов
" Не мога да намеря един случай, изявление на Тодор Живков от едно време, да споделя " разпоредил съм ", " аз разпоредих ", " подредих ". Погреш...
Според него има авариен вид за държавно управление и той е ГЕРБ на власт, само че без Бойко Борисов като министър председател. " Той няма фактически да бъде без Борисов ", разясни обаче Дайнов.
" Той даже и да си седи в Банкя, отново ще дърпа конците на всички, които са начело ", кометнира още политологът.
По думите му антиправителствените митинги през лятото не съумели да реализират главната си цел – оставка на държавното управление и на основния прокурор, само че въпреки това недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в Съединени американски щати.
" Покрай тези рецесии и македонската нервност, която развърта нашето обичано държавно управление, аз позволявам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да завоюва изборите. Ако завъртят още една такава история от вида " Македония е наша " – нямам визия ", сподели още Дайнов.
 
 Фантазмите на двама водачи. Единият се споделя Бойко Борисов Фантазмите на двама водачи. Единият се споделя Бойко Борисов
В момента по света има най-малко двама държавни водачи, които живеят в безусловно фантазмени светове. От Белия дом Доналд Тръмп убеждава всек...
Шарен парламент, предвижда след изборите той. „ Партиите, които не са в Народното събрание по един натурален път ще създадат анти-ГЕРБ коалиция “, сподели политологът.
Според него даже е може да има неспособност за основаване на ново държавно управление след изборите през март следващата година.
" Това менгеме, в което сме поставени сега, не е здравословно ", счита Евгений Дайнов.
Възможно ли е президентът да завоюва втори мандат -  да, само че не е несъмнено, сподели той: " Ако той се изпокара с Българска социалистическа партия, каквито сигнали има, може да не завоюва ".
Политологът насочи рецензия и във връзка с ръководството на рецесията. " Тези ръководещи преднамерено унищожиха институциите, те им пречеха ", означи Дайнов.
 Президентът Румен Радев: Светът повече от всеки път се нуждае от групова мъдрост Президентът Румен Радев: Светът повече от всеки път се нуждае от групова мъдрост
Държавният глава Румен Радев насочи видео послание към генералния секретар Антонио Гутериш във връзка 65-годишнината от присъединяванет...
Той разяснява, че нова Конституция не е имунизацията, която може да реши проблемите в България.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР