Конфликтът между Русия и Украйна, който избухна през февруари 2022

...
Конфликтът между Русия и Украйна, който избухна през февруари 2022
Коментари Харесай

Ето защо войната между Русия и Украйна помага на САЩ

Конфликтът сред Русия и Украйна, който избухна през февруари 2022 година, не демонстрира признаци на затихване, като напрежението ескалира всекидневно.

Въпреки че са минали две години от началото му, мирното решение остава непостижимо досега. Макар че този продължаващ спор оказва негативно влияние върху международните финанси и търговия, той парадоксално е от изгода за стопанската система на Съединени американски щати.

Големите американски отбранителни компании, като Lockheed Martin, бележат стопански напредък след началото на военните дейности. По-специално, Lockheed Martin усили производството на противотанкови ракети Javelin.

Преди това компанията е произвеждала единствено 2,100 единици годишно. След спора обаче производството се удвоява до 4,000 единици годишно, което дейно подтиква стопанската система на Съединени американски щати.

Между 2013 година и 2017 година износът на оръжия от Съединени американски щати съставлява почти 14% от международния пазарен дял, като тази наклонност се резервира и през 2021 година След войната в Русия и Украйна обаче международният експорт на оръжие от Съединени американски щати съвсем се утроява, като доближава сред 33% и 40% от 2022 година до 2024 година

Този забележителен скок в износа на оръжия за две години способства с милиарди долари за стопанската система на Съединени американски щати посредством увеличение на производството и продажбите на оръжия.

Съединени американски щати разшириха споразуменията си в региона на защитата оттатък Близкия изток, с цел да обзет Европа и други съдружници. Чрез доставката на оръжия за страни като Израел, Украйна, Индия и Саудитска Арабия, наред с други, руско-украинският спор се трансформира в берекет за стопанската система на Съединени американски щати.

Само през 2023 година американската стопанска система се е възползвала от приток на $80.9 милиарда вследствие на отбранителни покупко-продажби с други страни.

Източник: https://www.state.gov/

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР