Конфликтът между Индия и Пакистан, който постави двете страни на

...
Конфликтът между Индия и Пакистан, който постави двете страни на
Коментари Харесай

Индия и Пакистан с военни действия и по море

Конфликтът сред Индия и Пакистан, който сложи двете страни на ръба на нова война, се трансформира във война на нерви. Към продължаващото опълчване във въздуха и по суша в Кашмир беше прибавен морски съставен елемент, написа съветското издание " Коммерсантъ ", представено от Агенция " Фокус ".
Според информацията Пакистан е оповестил осуетяването на опит за навлизане в териториалните води на страната на индийска подводница. От своя страна, главнокомандващият на индийския флот Сунил Ланба предизвести - терористите имат намерение да разширят обсега на своите дейности и в допълнение към офанзивите в Кашмир приготвят офанзиви от морето. Същевременно Делхи изрично отхвърля опцията за ходатайство на международните сили в спор с Исламабад, в това число на Русия. Индийският дипломат в Москва Бала Венкатеш Варма е бил безапелационен, че, " даже в случай че се предложи ходатайство, Делхи няма да го одобри. "
Относно новия случай, който се случи във вторник (5 март), формалният представител на Министерството на защитата на Индия Девендер Ананд съобщи: " Пакистан откри непровокиран огън от минохвъргачки и огнестрелни оръжия в региона на Нушер в Джаму и Кашмир. Индийската войска реагира уверено и дейно ".
Ден по-рано индийските медии, цитирайки свои военни източници, разпространиха информация за още един обстрел от минохвъргачки и леко стрелково оръжие в бранша на Акур на щата Джаму и Кашмир, който е бил осъществен от пакистанска територия.
Освен това в понеделник (4 март) Су-30 на индийските военновъздушни сили смъкна безпилотен летателен уред, пуснат от Пакистан в северната част на Раджастан. Според Ню Делхи пакистанският безпилотен аероплан е нарушил въздушното пространство на страната покрай град Биканер, където е бил свален.
Като цяло през миналата седмица по разграничителната линия в Кашмир бяха регистрирани повече от 60 случая на нарушавания на режима на преустановяване на огъня. Беше докладвано за четирима починали от двете страни, а няколко души бяха ранени.
Говорейки на конференция в Делхи, главнокомандващият на индийските военновъздушни сили Бирендер Синг Дханоа публично призна, че въздушните интервенции в Кашмир " не престават ". Прехвърлянето на Делхи от индийския водач, пълководец на връзката на индийските военновъздушни сили Абхинадан Вартърман, който беше свален на 27 февруари в Кашмир по време на въздушна борба сред индийските и пакистанските въздушни сили и хванат, се състоя на 1 март, само че не докара до деескалация на спора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР