Конфликт на приливи и отливи - със стотици жертви не

...
Конфликт на приливи и отливи - със стотици жертви не
Коментари Харесай

Конфликт на приливи и отливи - коментарите на експерти за ескалацията в Близкия изток

Конфликт на приливи и отливи - със стотици жертви освен този месец, а през последните десетилетия. Сблъсъците в Близкия изток не престават и анализаторите са скептични, че ще приключат скоро.

Дори в противен случай - някои позволяват, че ще се намесят още страни - едни в поддръжка на Израел, а други - в поддръжка на " Хамас ".

 
Ще отнеме известно време. Може би няколко дни или няколко седмици. Но най-после - би трябвало да виждаме нещата оттатък спора, да се връщаме към главните аргументи за него.
Йоси Мекелберг, анализатор от Chatham House

Други считат, че западните страни би трябвало бързо да застанат зад Израел. Но от Палестинската автономност са срещу тази поддръжка и не престават да упрекват Тел Авив за окупацията на техни територии и за неналичието на предпочитание еврейската страна да седне на масата за договаряния. 

 
Световната общественост мълчи за това. Англия споделя, че Израел има право да се пази. Добре. А какво ще кажете за правото на палестинците да се пазят? Ние сме тези, които са под окупация. Ние сме тези под блокада. Ние сме тези, които бях разселени.
Мустафа Баргути, общоприет секретар на Палестинската национална самодейност

Според израелски специалисти огромният въпрос е кой е виновен за обстановката. Казват, че " Хамас " отвлича хора, тъй като знае какви са изгодите от това. Преди десетилетие залавянето на един боец от израелските сили води до освобождението на стотици палестинци. 

 
Винаги желаят да вземат заложници. Знаят какво може да направи единствено един покорен боен, да вземем за пример Гилад Шалит. 1124 терористи бяха освободени, пет години откакто той беше хванат.
Мири Ейсин, политически анализатор от Израел и някогашна военна

До едни от най-тежките конфликти сред Израел и палестинските бойци се стигна, откакто " Хамас " разгласи военна интервенция и изстреля хиляди ракети против еврейската страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР