Конфискувана е над 70 кубически метра незаконно добита строителна дървесина

...
Конфискувана е над 70 кубически метра незаконно добита строителна дървесина
Коментари Харесай

Самоков, Разлог и Струмяни са с на-много незаконна сеч в извънредно положение

Конфискувана е над 70 кубически метра нелегално добита строителна дървесина на територията на Югозападното държавно дружество единствено за последната седмица. Мерки за защита на горските територии са засилени са, дежурствата са денонощни, оповестява БНР.

Нарушенията в горите след въвеждането на изключителното състояние са усилват, установи държавното дружество. Най-концентрирана противозаконна сеч има на територията на горските стопанства в Самоков, Разлог и Струмяни.

9 кубически метра строителна дървесина, близо 30 кубика дърва за огрев, моторни триони и транспортни средства са арестувани единствено на територията на Самоков. В дърводобивен обект в обсега на ДГС " Струмяни " е установена противозаконна сеч на 63 кубически метра обла строителна дървесина.

Заловените на място причинители са служащи към компания с позволение за индустриален дърводобив на прилежащ обект. 9 от общо 21 акта за противозаконен рандеман на дървесина са формирани на територията на горското стопанство в Разлог, нарушителите са хванати на място.

13 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и запазване на дивеча сформираха чиновниците на Регионална дирекция по горите - София през миналата седмица. Задържани са над 21 кубика дърва за огрев, моторно транспортно средство, каруца и законно притежавано ловно оръжие, оповестява ИАГ.

При осъществените 246 инспекции в териториалния обсег на Дирекцията за интервала от 6 до 12 април са тествани обекти за рандеман, за депозиране, преправка и търговия с дървесина, транспортни средства, транспортиращи дървесина, рибари и други физически лица. Установените нарушавания са за предпазване и превозване на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, за превозване на дървесина с моторно транспортно средство, което не е оборудвано с устройство за позициониране и следене на придвижването му и други Съставен е акт по Закона за лова и запазване на дивеча на разположение, което е ловувало в землището на с. Бойковец, общ. Етрополе без да има позволение за лов.

За издаване на транспортни билети за дървесина от частна горска територия в землището на с. Реброво, общ. Своге, в която не се прави сеч, е формиран акт на регистриран лесовъд.

В землището на с. Мало Малово, общ. Драгоман чиновници от Дирекцията откриха отсичането на 115 дървета от дъб в частна горска територия, за което няма издадено позволение. Незаконна сеч в частни горски територии е установена и в землището на с. Очуша, общ. Костенец. Съставени са констативни протоколи и работата по случаите продължава.

Спрени са дейностите по издадено разрешително за сеч в общинска горска територия, землище на с. Караполци, общ. Елин Пелин, заради създаване на просека, неотразена в утвърждения софтуерен проект. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР