Конференция на тема: Устойчивост и развитие на концертния бизнес в

...
Конференция на тема: Устойчивост и развитие на концертния бизнес в
Коментари Харесай

Милен Митев: Заедно можем да направим бранша по-конкурентноспособен

Конференция на тематика: " Устойчивост и развиване на концертния бизнес в България " се организира в НДК по самодейност на представителите на промоутърската организация " Сцена музика ", в партньорство с " Музикаутор ", Министерството на културата и Българското национално радио, като социална медия и културна институция.

Дискусията сложи фокус върху провокациите пред уредниците на музикални събития, методите за справяне с тях, както и правилата за бъдещото развиване на бранша. Беше признат и нов Етичен кодекс, към който се причислява и БНР посредством подписания контракт за съдействие сред публичната медия и " Сцена музика ".

За професионалните взаимоотношения, които дефинира този документ – Мартин Стоянов, ръководител на съдружие " Сцена музика ", Бойко Гюров, ръководител на работната група към сдружението, и генералния шеф на БНР Милен Митев, който беше и модератор на събитието, дискутират в предаването " Нашият ден ":

Мартин Стоянов и Бойко Гюров от съдружие " Сцена музика " дефинират към този момент като факт, че част от промоутърите изчезнаха от пазара (фалираха) поради пандемията през последните 2 години. Но пък се появяват и нови, което още повече постанова организирането на тази конференция и определяне на ясни морално-етични правила.

По думите им значим акцент е и намирането на вярната формула на взаимоотношение сред страната, уредниците на концерти (в това число общините), залите, продавачите на билети, компаниите за защита и всички, които имат основна роля за реализирането на събития с музика. Устойчивото и сполучливо развиване на концертния бизнес е причина за основаването на първокласен артикул, който уредниците на концерти да дават на публиката, както и за построяването на положителен имидж на България като културна дестинация.

" Чакахме да отмине вълната на пандемията и по този начин да структурираме нещата, че да поканим всички заинтригувани страни по значимите за бранша въпроса ", разяснява Мартин Стоянов. – " Участник в конференцията беше и един от шефовете на Комисията за отбрана на потребителите господин Асен Игнатов, който ясно даде сигнал – " Работете чисто, с цел да ви е чист бизнесът напред ".

" Много от уговорките на оркестрите на БНР през тези две години отпаднаха, а за един музикант няма по-лошо от това да загуби контакта си с публиката. Добрата вест е, че Радиото съумя да резервира своите сформира в това мъчно време. Въпреки неналичието на задължения те продължиха и са част от фамилията на БНР “, сподели генералният шеф на БНР Милен Митев.

" Всяка рецесия, в случай че подходим мъдро към нея, може да бъде и опция. Като модератор на конференцията, аз видях една огромна вяра в участващите, че дружно можем да създадем този отрасъл по-конкурентоспособен. Ако това се случи при ясни правила и се съблюдават етичните правила музикалните събития в действителност ще бъдат запаметяващо се прекарване за всички, най-много за публиката и тя ще става все по-голяма и по-голяма ", сподели още Милен Митев.



Чуйте цялата полемика в звуковия файл.

По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР