Конфедерацията по футбол на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) обяви 14 града

...
Конфедерацията по футбол на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) обяви 14 града
Коментари Харесай

САЩ обяви домакините на Копа Америка

Конфедерацията по футбол на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) разгласи 14 града в Съединени американски щати, които през 2024-а година ще одобряват шампионата Копа Америка. Финалната среща ще се организира на " Хард Рок Стейдиъм " в Маями (Флорида), а полуфиналите са планувани за Ийст Ръдърфорд (Ню Джърси) и Шарлът (Северна Каролина), оповестиха още от КОНМЕБОЛ, добавяйки елементи за 48-ото издание на купата.

Турнирът ще се организира от 20-и юни до 14-и юли 2024-а година с присъединяване на 16 тима – всичките 10 страни от Южна Америка, както и 6 от Зона КОНКАКАФ – организацията, която управлява футбола в Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Жребият за разпределението на тимовете в четирите групи по четири ще се тегли в четвъртък против петък през нощта. Последното издание на шампионата Копа Америка се организира през 2021-а година и там на финала Аржентина победи домакините от Бразилия, с цел да завоюва първата си купа от огромен конгрес след 28 години очакване.

В Шарлът ще бъде употребен стадион " Банк ъф Америка ", а " МетЛайф " в Ню Джърси е оборудването за другия полуфинал. Плановете на КОНМЕБОЛ е мачът на откриването да се състои на " Мерцедес Бенц Арена " в Атланта, щата Джорджия. КОНКАКАФ разгласи също по този начин, че четвъртфиналите ще се играят в Арлингтън, Хюстън, Лас Вегас и Глендейл. Останалите градове-домакини са Остин (Тексас), Орландо, Санта Клара (Калифорния), Ингълууд (Калифорния), Канзас Сити (щата Мисури) и Канзас Сити (щата Канзас).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР