Конфедерацията на независимите синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на
Коментари Харесай

Синдикатите освиркаха Кирил Петков зарази въглищните централи

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България КНСБ и Конфедерацията на труда " Подкрепа " стачкуваха пред Народното събрание в отбрана на енергийната сигурност на страната. Протестът е под надпис " Да защитим енергийната сигурност на страната ".

Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния проект за възобновяване и резистентност за понижаване на въглеродните излъчвания от енергетиката с 40% до края на 2025 година по отношение на равнищата им през 2019 година.

На митинга имаше жители от цялата страна, вееха се флагове и звучаха патриотични песни. Протестът бе обкръжен от полиция.

По време на митинга излязоха и депутати от Народното събрание, които прекъснаха съвещанието си поради това. Реч в поддръжка на миньорския и енергиен бранш държа Рамадан Аталай от Движение за права и свободи. Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия също се изрече в отбрана на митинга.

Присъства и Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ", който обаче бе освиркан от събралите се.

Очаква се Народното събрание да разиска план на решение за задължаване на Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика, препоръчано от Делян Добрев от ГЕРБ и група народни представители.

Синдикатите желаят депутатите да задължат Министерския съвет да стартира договаряния с Европейската комисия за анулация на този ангажимент. Това искане на КНСБ и КТ " Подкрепа " беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката показаха преди няколко месеца. Синдикатите упорстват да се подсигурява активността на въглищните централи най-малко до 2038 година в сходство с към този момент признатото през 2020 година решение.
 Депутатите задължиха Атанас Пеканов да предоговаря Плана
Депутатите задължиха Атанас Пеканов да предоговаря Плана

Иска се да отпадане уговорката на страната ни за понижаване на въглеродните емисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР