Конете са едни от най-удивителните и загадъчни животни, с които

...
Конете са едни от най-удивителните и загадъчни животни, с които
Коментари Харесай

Любопитни факти за конете, които със сигурност не знаете!

Конете са едни от най-удивителните и загадъчни животни, с които човек има щастието да контактува. И макар че доста от нас си мислят, че няма какво повече да научат за този тип, който е паралелно до индивида към този момент хилядолетия наред, това не е по този начин. Вижте няколко изненадващи обстоятелството за жребците, които сигурно, ще ви изненадат.

1. Конете са извънредно чувствителни животни. Ето за какво те могат да изпитат боязън или яд, когато индивидът, който се грижи за тях, е превзет от такива страсти.

2. Подобно на други едри животни конете също могат да спят прави. Те обаче не сънуват, в случай че са в това положение.

3. Въпреки че конете живеят приблизително към 25-30 години, има и такива, които вършат изключение. Смята се, че най-старият кон на света е умрял чак на 64 години.

4. Въпреки че при огромната част от животните, движещи се на стада, лидерът е образец от мъжки пол, при някои диви коне не е по този начин. Понякога лидерската роля се пада на кобила.

5. Конете очевидно имат желания към музикалните осъществявания. Така да вземем за пример те стават по-неконтролируеми, когато им е пусната по-тежка музика и се успокояват, когато към тях звучат по-мелодични и мудни песни.

6. Конете могат да доловят страстите в човешкия глас.

7. Тези животни са имат страхотна памет, само че избират да пазят щастливите мемоари, а не отрицателните.

8. Конете могат да възприемат нови знания, единствено в случай че са изцяло спокойни.

9. Те са склонни да копират държанието на свои събратя. От една страна това може и да е за положително, само че несъмнено крие и своите негативи.

10. В света има над 160 породи коне, като за най-благородна се смята арабската порода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР