Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ -

...
Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ -
Коментари Харесай

Консултират осиновители в Общинския комплекс за социални усл...

Комплексът за обществени услуги за деца и фамилии /КСУДС/ - Пловдив се включва и тази година в самодейността „ Национални осведомителни седмици за осиновяването “ на Българска Асоциация „ Осиновени и осиновители “. Съвместно с „ Национален алианс за обществена отговорност “ е планувана работна среща на експерти от Пловдив и района. Целта е да се откри работещо партньорство сред отдел „ Закрила на детето “ /ОЗД/ и КСУДС по случаи на осиновени деца при наблюдаване на развъждането, спазването на правата и законните им ползи през първите две години от осиновяването им (двугодишно наблюдение), както и да се обсъдят опциите за ранна и навременна поддръжка.

Настоящият октомври е отдаден на тематиката „ осиновяване “. Затова от общинския комплекс за обществени услуги възнамеряват безвъзмездни самостоятелни съвещания с одобрени специалисти – обществени служащи и психолози – през целия месец октомври. Те ще се организират след авансово записване на тел.: 0884 100 383. Срещите ще дадат опция за задаване на въпроси, дискутиране на компликации и провокации, приемане на насоки и препоръки.

В рамките на програмата на БАОО „ Национални осведомителни седмици за осиновяването “ ще се организира полемика и показване на книгата „ Надежда и поддръжка за осиновени и осиновители “. Събитието ще даде пространство за слагане на въпроси, търсене на отговори, мнения интересуващи участниците.

Като част от месеца на осиновяването е планувано провеждането на Група за поддръжка на осиновители. Целта на срещата е разпространение на положителни практики за справяне с провокации в процеса на осиновяване и след него, обмяна на опит и взаимопомощ.

През 2021 година екипите на НАСО и КСУДС Пловдив организират анкета, която изследва казуса с изоставянето на осиновени деца, чийто брой пораства и са нужни съответни ограничения, които да предотвратят аргументите за тази отрицателна наклонност.
„ Посвещаваме цялостен месец на осиновяването, тъй като в ежедневната си работа виждаме какъв брой обширна и значима е тематиката и какъв брой провокации се крият зад решението да осиновиш дете и бъдещия живот на всяко семейство, в което детето е пристигнало по този метод “, разясняват представители на общинския комплекс като приканват всеки, който желае, да се включи в идните събития и да даде своя принос за по-добро детство на децата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР