Комплексът Мини Марица-Изток“ е много важен за България. С активната

...
Комплексът Мини Марица-Изток“ е много важен за България. С активната
Коментари Харесай

Премиерът Петков: С активната работа на правителството в ПВУ защитихме възможността за постигане на зеления преход без затваряне на въглищни мощности

Комплексът „ Мини Марица-Изток “ е доста значим за България.

С дейната работа на държавното управление в Плана за възобновяване и резистентност защитихме опцията за реализиране на зеления преход без затваряне на въглищни мощности в страната “, съобщи министър-председателят Кирил Петков при визитата си в „ Мини Марица-Изток “, където се срещна с управлението и миньорските синдикати.

Петков дефинира подхванатите до момента стъпки от кабинета като голяма победа за страната, само че оттук насетне деликатно следва да се намерения за тактика, посредством която България да има самостоятелна енергийна система, да не разчита на медиатори и да се подсигуряват потребностите на българските жители и бизнеса. „ Целим понижаване на излъчванията от СО2 без физическо затваряне на мощности. Това значи оптимизация на работата на топлоцентралите. Преходът би трябвало да се случва гладко и регламентирано като последна дата за това няма “, добави Петков.

„ Както сме дали обещание на нашите гласоподаватели, продължаваме да работим кардинално. Защото за нас непоклатимост значи да изпълняваме програмата, за която са ни се доверили гласоподавателите “, отговори министър председателят на журналистически въпрос за връзките в ръководещата коалиция.

Министър-председателят Кирил Петков заяви още, че решението за погашение на дължимите суми към българските строителни компании, което през вчерашния ден Народното събрание не одобри, ще бъде входирано още веднъж. Премиерът прикани то да бъде гласувано още идната седмица.

„ Надявам се всички ние да сме си научили урока от обстановката с избор на гуверньор на Българска народна банка “, разяснява още Петков. По тематиката за евакуацията на екипажа на кораба „ Царевна “, министър-председателят означи, че моряците ни са в безспорна сигурност като най-вероятно в понеделник идната седмица ще са у нас.

„ Утре отивам в Битоля, с цел да покажа мощната поддръжка на българското държавно управление към нашата общественост в Република Северна Македония “, сподели още пред медиите в Раднево министър председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР