Комплексарска позиция. Това не е толкова важно“ - така евродепутатът

...
Комплексарска позиция. Това не е толкова важно“ - така евродепутатът
Коментари Харесай

Радан Кънев за ултиматума на Бойко Борисов: Комплексарска позиция

„ Комплексарска позиция. Това не е толкоз значимо “ - по този начин евродепутатът Радан Кънев от Демократична България дефинира ултиматума на Бойко Борисов, че в случай че ГЕРБ не получи поста външен министър, отиваме на предварителни парламентарни избори.

Според Борисов ПП-ДБ-СС се интересуват единствено от постове и пари

„ Това би било огромна покруса, конфликт, който няма директно отражение върху бъдещето на българските жители, стопанска система и национална сигурност да бъде мотив една безпределно сложна управническа настройка да не издържи “, добави Кънев.

По думите му България е единствената или една от дребното страни в Европейски Съюз, в която постът външен министър и министър по европейските въпроси се съвместяват. 

„ Всички огромни, дейни и авторитетни в Европа страни имат министър на европейските въпроси, който е много по-голям, тъй като външният министър управлява дипломатическите контакти на една страна, а европейският министър дава отговор за законодателство, което един път признато, визира всеки жител. Европейската политика не е посланичество, не е да вървим да си приказваме, а взимане на решения, които се отразяват извънредно мощно върху нашето всекидневие “, сподели евродепутатът.

„ В българската политика европейското участие се изговаря по този начин: получаваме едни пари и едни закони, които надали не за жалост би трябвало да съблюдаваме, също така получаваме и лупане по рамото, което е страшна горделивост. Всъщност Европейски Съюз е място, където отиваш и се сбиваш за интереса си, ти си там измежду равни. България е по-представена от Германия и това не е инцидентно. Германия с 80 млн. души има 96 депутати, а България с 6 млн. души – 17 депутата. Почти два пъти по-добре сме показани на глава от популацията в Екологичен потенциал “, добави Радан Кънев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР