Компанията за спортни залагания Еврофутбол най-вероятно ще остане без лиценз,

...
Компанията за спортни залагания Еврофутбол най-вероятно ще остане без лиценз,
Коментари Харесай

Държавата закрива и бизнеса на Божков със спортните залагания

Компанията за спортни залагания " Еврофутбол " най-вероятно ще остане без лиценз, което значи, че би трябвало да спре активността му.

Принудителното лишаване на лиценза на сдружението на Васил Божков и съдружниците му братя Найденови, които са в тежък спор с него, е единствена точка в дневния ред на Държавната комисия по
хазарта за 25 март. Според източници на Mediapool най-вероятно лицензът ще бъде лишен краткотрайно, за 6 месеца, само че по-късно мярката може да се наложи и за непрекъснато.

Часове преди съвещанието " Еврофутбол " се оплака през интернет страницата си, че " в изискванията на изключително състояние принудително закриват " Еврофутбол " в цялата страна ", което е " следващото заличаване на български бизнес и оставяне на хиляди фамилии без приход ".

Дружеството няма да може да изплати и облаги на стойност 420 000 лева на участниците в игрите.

" Еврофутбол " е една от четирите компании на Васил Божков, за които страната откри големи неплатени такси за
хазарт през последните пет години. Две от сдруженията – " Ню Геймс " и " Националната лотария ", които проведоха лотарийни игри, бяха прекъснати с измененията в Закона за хазарта за въвеждане на държавен монопол. Компанията за лотоигри " Евробет " сама изиска банкрут. Държавният монопол не се простира върху спортните залагания, само че основанието за лишаване на лиценца на " Еврофутбол " са неплатените такси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР