Компанията за разплащания Мастъркард (Mastercard) представи глобален проект за рециклиране

...
Компанията за разплащания Мастъркард (Mastercard) представи глобален проект за рециклиране
Коментари Харесай

Mastercard с глобален план за рециклиране на дебитни и кредитни карти

Компанията за разплащания " Мастъркард " (Mastercard) показа световен план за преработване на дебитни и кредитни карти в опит да предотврати изхвърлянето на боклука на милиони пластики, излезли от приложимост, съобщи Ройтерс.

Планът стартира с в началото партньорство с осем клона на банка Ейч Ес Би Си (HSBC) във Англия, само че към него могат да се причислят банки от целия свят, някои от които имат сходни начинания на локално равнище, показват от " Мастъркард ".

" Каним всички издатели на кредитни и дебитни карти от целия свят да станат наши сътрудници и да оферират преработване на карти на своите клиенти ", съобщи Аджай Бала, президент в " Мастъркард " по въпросите на киберсигурността.

Планът планува " Мастъркард " да даде на Ейч Ес Би Си машини за нарязване на карти с потенциал за 10 000 карти, което се равнява на 50 кг пластмаса. Веднъж напълнени, те ще бъдат превозени до цех за преработване на пластмаси.

Финансови параметри на договорката не се оповестяват, а пилотният план ще работи в продължение на шест месеца и ще дава опция за преработване на всевъзможни карти, в това число и издавани от други банки.

 istock istock
" Мастъркард " регистрира, че сега работи с към 3,1 милиарда карти, а годишно биват създавани нови 600 милиона, всяка от тях с живот от към пет години.

" Нилсън доклад " (The Nilson Repor), които наблюдават развиването на бранша, пресмятат, че през 2022 година в света са се употребили към 26 милиарда карти, а до 2027 година броят им ще се усили до 28,4 милиарда.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР