Компанията за е-тротинетки Lime съкращава 14% от служителите си, излизайки

...
Компанията за е-тротинетки Lime съкращава 14% от служителите си, излизайки
Коментари Харесай

Компанията за е-тротинетки Lime излиза от 12 пазара, орязва работни места

Компанията за е-тротинетки Lime редуцира 14% от чиновниците си, излизайки от над 10 пазара в Съединени американски щати и чужбина, оповестява Wall Street Journal.

Стартъпът ще спре да оперира на 12 пазара по целия свят, съобщи съоснователят и основен изпълнителен шеф Брад Бао в обява в блога на компанията. В Съединени американски щати компанията за отдаване чартърен на електрически тротинетки ще спре да работи в Атланта, Финикс, Сан Диего и Сан Антонио, уточни Бао. В Европа това ще се случи в Линц, Австрия, а що се отнася до останалите местоположения, компанията напуща градове като Богота, Лима и Рио де Жанейро.

Решението ще засегне към 100 чиновници.

През последните години компаниите за е-тротинетки бързо набраха известност, само че бяха наранени от жестоката конкуренция и нерентабилния бизнес модел. Конкурентите на Lime, измежду които Bird Rides и Lyft, също редуцираха чиновници и прекратиха интервенциите си на някои пазари през последната година.

По думите на Бао, измененията са свързани с задачата компанията да стартира да генерира облага. “Уверени сме, че Lime ще бъде първата компания от последващо потомство подвижност, която ще реализира рентабилност”, уточни той.

През 2017 година, основаните в Калифорния, Lime и Bird, се трансфораха в пионери в промишлеността на електрическите тротинетки, когато потребителите започнаха да търсят по-евтини и лесни разновидности за осъществяването на къси пътувания. Компаниите обаче бързо се сблъскаха с конкуренция от страна на Uber Technologies и Lyft, които пуснаха лични услуги на пазара.

Lime и Bird набраха стотици милиони долари, насочвайки се към нови пазари, само че интервенциите им бяха сложени под въпрос, когато стана дума за доходност. Компаниите се сблъскаха с вандализъм във връзка с тротинетките си, както и с рецензии от страна на регулаторите в Съединени американски щати.

Lime е излизала от някои пазари и преди. През 2018 година тя приключи интервенциите си в Сейнт Луис и редуцира чиновниците си там.

В блога Бао оповестява още, че въпреки по-голямата част от над 120-те пазара на Lime да са печеливши, компанията ще би трябвало да се раздели с градовете, където услугата набира известност по-бавно.

“Надяваме се, че ще можем да върнем Lime назад в тези общности, когато настъпи точното време”, заключва основният изпълнителен шеф на компанията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР