Компанията, създадена от 12 бунтовнически клуба — сега ръководена само

...
Компанията, създадена от 12 бунтовнически клуба — сега ръководена само
Коментари Харесай

Съд на ЕС: ФИФА и УЕФА се противопоставят на закона за конкуренцията, като блокират Суперлигата

Компанията, основана от 12 размирен клуба — в този момент ръководена единствено от Реал Мадрид и Барселона, откакто Ювентус се отдръпна тази година — стартира правни дейности, с цел да отбрани позицията си и съдът беше помолен да се произнесе по въпроси от правото на Европейски Съюз от арбитражен съд в Мадрид.

„ Спечелихме правото да се състезаваме. С монопола на УЕФА свърши. Футболът е безвъзмезден. Клубовете към този момент са свободни от опасността от наказания и са свободни да дефинират личното си бъдеще “, сподели Бернд Райхарт, основен изпълнителен шеф на A22 Sports Management, основаната в Мадрид компания, рекламираща Суперлигата.

Клубовете упрекнаха УЕФА в нарушава европейското законодателство, като се твърди, че злоупотребява с господстващото си състояние на пазара на футболни надпревари.

„ Правилата на ФИФА и УЕФА подлагат на авансово утвърждение всеки нов междуклубен футболен план, като да вземем за пример Суперлигата, и не разрешават на клубовете и играчите да играят в тези надпревари, са противозаконни ", сподели съд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР