Компанията продаде платформата си за маркетингови решенияНюйоркска компания придоби платформата

...
Компанията продаде платформата си за маркетингови решенияНюйоркска компания придоби платформата
Коментари Харесай

IBM напуска значим пазарен сегмент

Компанията продаде платформата си за маркетингови решения

Нюйоркска компания закупи платформата за маркетинг решения на IBM (източник: CC0 Public Domain)

IBM се отдръпва от пазара на програмен продукт за автоматизация на маркетинга и продажбите. ИТ корпорацията продаде своята маркетингова платформа на частната капиталова компания Centerbridge Partners от Ню Йорк, заяви CRN.
още по тематиката
Съгласно съглашението от четвъртък, Centerbridge Partners придобива IBM Marketing Platform и други артикули на IBM за поощряване на продажбите. Очаква се договорката да бъде финализирана до края на 2019 година, само че цената й не се оповестява.

След придобиване на активите на IBM, новият притежател Centerbridge Partners ще сътвори на тяхна база компания, която ще създава решения за мениджърите по маркетинг и реклама. Главен изпълнителен шеф на новата компания ще стане Марк Симпсън, който сега управлява подразделението на IBM за маркетингови решения.

През декември 2018 година IBM разгласи, че продава елементи от бизнеса си на индийската компания HCL Technologies за сумата от 1,8 милиарда $. Сред продадените активи бяха флагманската платформа за електронна търговия IBM WebSphere и още няколко технологии за автоматизация на маркетинга.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР