Компанията отбеляза най-високите приходи за второто тримесечие в историята си.

...
Компанията отбеляза най-високите приходи за второто тримесечие в историята си.
Коментари Харесай

LG обявява финансовите резултати за второто тримесечие на 2023 г

Компанията означи най-високите доходи за второто тримесечие в историята си. Резултатите за второто тримесечие акцентират триумфа на тактиката на компанията за реализиране на непрестанен напредък, като в същото време се ускорява конкурентоспособността на бизнеса. Рекордните доходи отразяват дейностите на компанията за фундаментално възстановяване на бизнес структурата ѝ посредством гонене на нови бизнеси с услуги, основани на платформи, и непрестанно разширение на сегментите от вида " бизнес към бизнес " (B2B).

Рентабилността също е висока, макар че оперативните доходи са с 6,3% по-ниски от второто тримесечие на предходната година, основно заради еднократна провизия за 2023 година през второто тримесечие.

Компанията възнамерява да реализира спомагателни усъвършенствания на рентабилността посредством усъвършенстване на успеваемостта и посредством изпреварващо посрещане на пазарните условия посредством по-добро прогнозиране на търсенето и конкурентоспособност на производството. LG също по този начин възнамерява непрестанно да укрепва своя онлайн магазин за маркови артикули и бизнеса си с директни доставки до потребителите.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира доходи за второто тримесечие от 7,99 трилиона вона и оперативна облага от 600,1 милиарда вона. Въпреки засилените пазарни условия, бизнес единицата означи мощна доходност на фона на увеличените продажби на артикули с високо търсене като климатици и енергийно ефикасни артикули с термопомпи. Оперативната облага се усили с 40 % по отношение на миналата година, отразявайки ефикасното ръководство на структурата на разноските.

LG Home Entertainment Company записа доходи за второто тримесечие от 3,15 трилиона вона и оперативна облага от 123,6 милиарда вона. Тъй като не престават да съществуват предизвикателни бизнес условия за международната промишленост за потребителска електроника, компанията продължава да се концентрира върху подобряването на оперативната успеваемост и рентабилността посредством разгръщане на бизнеса със наличие и услуги, основани на платформата за смарт тв приемници webOS на LG.

Приходите на LG Vehicle component Solutions Company за второто тримесечие са 2,66 трилиона вона, най-високите доходи за второто тримесечие в историята на компанията. Въпреки това, оперативната облага е 89,8 милиарда Южнокорейски вона без еднократни разноски като еднократни хранителни запаси, постигайки най-високата оперативна облага за второто тримесечие във връзка с успеваемостта на бизнеса. Но откакто маржът на оперативната облага на компанията включваше еднократната провизия от 151 милиарда Южнокорейски вона, обвързвана с изтеглянето на Chevy Bolt EV от General Motors, това докара до оперативна загуба от 61,2 милиарда Южнокорейски вона. Тази провизия отразява нарастванията на материалните разноски, настъпили през интервала на изземване.

LG Business Solutions Company означи усъвършенствани доходи за второто тримесечие в размер на 1,33 трилиона вона и оперативна облага от 2,6 милиарда вона. Както приходите, по този начин и оперативната облага означават лек спад в съпоставяне със същия интервал на предходната година заради трайното намаляване на търсенето на IT артикули. От третото тримесечие нататък се чака търсенето на IT артикули последователно да се възвърне спрямо първото полугодие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР