Компанията на продуцента Харви Уайнстийн обяви фалит и прекрати споразуменията

...
Компанията на продуцента Харви Уайнстийн обяви фалит и прекрати споразуменията
Коментари Харесай

Компанията на Харви Уайнстийн обяви фалит

Компанията на продуцента Харви Уайнстийн разгласи банкрут и приключи споразуменията за дискретност на чиновниците си, заяви организация " Ройтерс ".

Този ход идва, откакто студиото търси покупател или вложител в продължение на месеци. Филиал на Lantern Capital Partners ще придобие активите ѝ.

Инвеститорска група, която се беше съгласила да купи американската кино компания " Уайнстийн " (Weinstein), се отхвърли от договорката, откакто разкри, че отговорностите на холивудското студио са по-големи, в сравнение с бе оповестено по-рано.

Над 70 дами упрекнаха съоснователя на компанията Харви Уайнстийн в полови закононарушения – от тормоз до обезчестяване. В изказването си компанията показва " От октомври се оповестява, че Харви Уайнстийн е употребявал съглашения за дискретност, с цел да принуди обвиняващите го да мълчат. Действието на тези съглашения се приключва неотложно ".

През февруари основният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман повдигна обвинявания против компанията, Харви и брат му Боб поради това, че институцията не е защитила чиновниците си от похищения.

Лавината от обвинявания против Уайнстийн опустоши и други високопоставени фигури в шоубизнеса и политиката и даде старт на придвижването #MeToo. То даде храброст на дамите да споделят на какъв напън са подложени поради пола си, въпреки битката за правата им да е постигнала съществени триумфи в западния свят. Малко по-късно бе основана и самодейността Time`s Up, която цели да предприеме на практика стъпки за справяне с този проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР