Компанията на известния режисьор Стивън Спилбърг Amblin Partners съкращава 20%

...
Компанията на известния режисьор Стивън Спилбърг Amblin Partners съкращава 20%
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг работи по сериал за Наполеон

Компанията на известния режисьор Стивън Спилбърг Amblin Partners редуцира 20% от личния състав си, който наброява към 100 души. Този ход идва, откакто компанията подписа ново съглашение с дългогодишния си сътрудник - студио Universal.

Новата многогодишна договорка на Amblin с Universal ще трансформира студиото в съфинансираща организация на плановете на Amblin. Компанията, която стои зад типичен филми на Стивън Спилбърг като " Е.Т. Изкуствен разсъдък " и " Индиана Джоунс ", от дълго време финансира сама своите планове. Последната ѝ сделка с Universal даваше на студиото единствено първото право да популяризира филми на Amblin.

STEVEN SPIELBERG is asked a great question about Close Encounters of the Third Kind which blows his mind on Inside The Actors Studio.
— All The Right Movies (@ATRightMovies)
Новата договорка резервира Стивън Спилбърг в това, което той назова " дом на предците си ", само че смяната на размера на компанията е несполучлив непряк резултат. Повечето чиновници, които напущат компанията, са в областта на маркетинга, интернационалната продукция и постпродукцията.

Съкращенията идват на фона на стачката на Гилдията на американските сценаристи, която към този момент направи работата в Холивуд по-трудна. Филмите в Холивуд ще намалеят още повече, в случай че Гилдията на актьорите се причисли към WGA. Служителите на Amblin ще се причислят към хилядите безработни от развлекателната промишленост, които се надяват на бързо решение на разногласието сред холивудските профсъюзи и най-големите студия.

Amblin Partners, Universal Enter New First-Look Deal, Steven Spielberg's Company Will No Longer Independently Finance Movies
— Variety (@Variety)
През есента на 2022 година Universal пусна последния филм на Стивън Спилбърг - " Семейство Фейбълман ", който получи огромно утвърждение от рецензията. Сега Спилбърг работи по филм, основан на героя на артиста Стив Маккуин - Франк Булит. Брадли Купър е прикован към облика на смъртоносно сериозно ченге от Сан Франциско в превъплъщението на Спилбърг.

Стивън Спилбърг работи и по седемсериен минисериал за HBO, отдаден на живота на Наполеон Бонапарт. Проектът е опит на Спилбърг да приключи един от изгубените планове на режисьора Стенли Кубрик. Сериалът ще би трябвало да се конкурира с биографичния филм " Наполеон " на Ридли Скот с Хоакин Финикс в основната роля, който ще излезе по кината през ноември тази година.

Легендарният режисьор съобщи франчайза " Индиана Джоунс " на режисьора Джеймс Манголд за кино лентата " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " това лято. Сътрудничество сред Дисни/Лукасфилм и Парамаунт, " Реликвата на ориста " мъчно съумява да се наложи в боксофиса.

Филмът мъчно доближи границата от 250 млн. $, като евентуално не е съумял да възвърне даже разноските по предварителния маркетинг. Феновете и критиците се съгласиха, че на кино лентата липсва искрата на предшествениците му; дали тази искра идва от младостта на Харисън Форд или от управлението на Стивън Спилбърг, евентуално ще бъде обсъждана в подкасти и канали на YouTube години наред.

Amblin ще пусне трилъра за Дракула " Последното пътешестване на Деметра " през август тази година посредством Universal Studios. В новата си договорка с Universal Amblin ще вдъхне живот на романа на Маги О'Фарел " Хамнет " под режисурата на Клои Чжао, която е режисьор на " Вечните ", и на идния разказ на Роб Харт " Анонимни убийци ".

Karen Allen on: " When Steven [Spielberg] was going to direct the film, I think the scripts were more focused on an Indy/Marion story. "
— Variety (@Variety)
Стивън Спилбърг, даже и да не е режисьор, е деен зад кулисите, като оказва помощ на филмите да стигнат до кината, в това число идния " Последното пътешестване на Деметра ".

Изпитателните стопански условия не престават да тормозят Холивуд. Уволненията в Amblin са най-новото заглавие в морето от касови разочарования, изгубени работни места и разногласия с профсъюзите.

Новото потомство режисьори стои в сянката на митове като Стивън Спилбърг, който има няколко класики и касови върхове.

В епохата след Коронавирус даже високопрофилните филми би трябвало да водят сложна борба. Това няма да спре Том Круз и Кристофър Нолан да се опитат да спасят филмовата промишленост.

В края на краищата, в случай че Стивън Спилбърг не може да го направи, някой въпреки всичко би трябвало да опита.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР