Компанията Moderna Inc съобщи в четвъртък, че нейната ваксина срещу

...
Компанията Moderna Inc съобщи в четвъртък, че нейната ваксина срещу
Коментари Харесай

Добри новини за ваксинираните с Модерна

Компанията Moderna Inc заяви в четвъртък, че нейната ваксина против COVID-19 е посочила успеваемост от 93% шест месеца след втората доза - съвсем без никаква смяна по отношение на успеваемостта от 94%, регистрирана при първичното клинично изпитване, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс.

Въпреки това от фармацевтичната компанията показват, че към момента се чака нужда от слагане на спомагателна (бустерна) трета дози преди зимния сезон, защото се чака равнищата на антителата да понижат. Moderna и нейният съперник в лицето на Pfizer/BioNTech се застъпват за трета имунизационна доза за поддържане на високо равнище на отбрана против COVID-19, припомня Ройтерс.

При показване на финансовите резултати за последното тримесечие изпълнителният шеф на Moderna Стефан Бансел съобщи, че компанията няма да създаде повече от 800-те милиона до 1 милиард дози от COVID-ваксината, които бяха планувани за тази година. " Сега имаме стеснен потенциал за 2021 година и не одобряваме повече поръчки за доставка до края на годината ", сподели той. Данните от изследването на Moderna наподобява по-добри от тези, оповестени от фирмите Pfizer и BioNTech предходната седмица и съгласно които ефикасността на тяхната взаимна ваксина понижава с към 6% на всеки два месеца, намалявайки до към 84% шест месеца след слагане на втората доза. Както имунизациите Moderna, по този начин и Pfizer-BioNTech се основават на така наречен иРНК технология.

" Нашата ваксина против COVID-19 демонстрира трайна резултатност от 93% за шест месеца след втората доза, само че признайте, че разновидността Делта на ковид е забележителна нова опасност, тъй че би трябвало да останем бдителни ", уточни Стефан Бансел. Неговите мнения идват в миг, когато здравните управляващи по целия свят разискват дали спомагателните дози са безвредни, ефикасни и нужни, даже когато те би трябвало да се борят с бързо разпространяващия се вид Делта на COVID-19.

Междувременно компанията Pfizer възнамерява да търси приемането на позволение по-късно този месец за даването на трета имунизационна доза, а някои страни като Израел към този момент започнаха или към момента възнамеряват да стартират да ползват бустер доза при по-възрастни или уязвими хора. Отделно, Moderna уточни, че проучванията на три разнообразни бустерни претенденти за ваксина провокират постоянни реакции на антитела против разновидности, в това число Гама, Бета и Делта разновидностите на ковид. Бустерната тактика на Moderna преследва три благоприятни условия: трета доза истинска ваксина, характерен за разновидността изстрел или композиция от двете. Компанията също по този начин се стреми да създаде имунизационна доза против всички разновидности на ковид.

Според Moderna обезвреждащите равнища на антитела след бустерна доза се приближават до следените след слагането на втората доза. Междувременно президентът на фармацевтичната компания Moderna Стивън Хог уточни, че проучването демонстрира, че вирусът SARS CoV2 (COVID-19) е евентуално да остане дълготрайно и че ще има повече кръгове на вирусни огнища, евентуално даже всяка една година. В светлината на продължаващата зараза и появяващите се разновидности, управлението на Moderna вижда като отговор потреблението на " многовалентни бустерни дози ". Компанията е в последните стадии на тестване, преди да подаде заявление за регулаторно утвърждение на бустер дозата на своята ваксина. И Стивън Хог означи, че тази есен евентуално ще са нужни бустерни инжекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР