Компанията MINI модернизира най-мощния си и бърз модел - вeрсията

...
Компанията MINI модернизира най-мощния си и бърз модел - вeрсията
Коментари Харесай

Най-бързият MINI е в още по-добра форма

Компанията MINI модернизира най-мощния си и бърз модел - вeрсията John Cooper Works, като ѝ добави допълнителни дизайнерски детайли и разширено серийно съоръжение. Така автомобилът би трябвало да стане още по-атрактивен за публиката, като бъде еднообразно подобаващ и за шофиране по пътищата, и за развлечение на писта. От компанията настояват, че техният модел се намира в " най-хубавата си форма ", а представянето му покрива това изказване.

Новата система за ръководство и атрактивните пакети съоръжение несъмнено усъвършенстват представянето на автомобила. Промените в дизайна не са чак толкоз огромни, само че вършат усещане. Това се отнася за кръглите LED фарове и хексагоналната, още по-изпъкнала радиаторна решетка с алена напречна лайстна. Увеличените въздухозаборници обезпечават оптимално изстудяване на задвижването и спирачките при рисково спортни обстановки на пътя.

По нов метод са завършени и характерните за модела елементи на предните странични панели, както и задната ризница с присъщ дифузор за усъвършенстване на аеродинамиката в задната част на дъното на автомобила. Тяхната цел е да акцентират впечатляващия характер на MINI John Cooper Works.

Колата се задвижва от създаден благодарение на опита от моторните спортове на подразделението John Cooper Works

 

4-цилиндров мотор с технология MINI TwinPower Turbo

 

с работен размер 2 литра. Неговата оптималната мощ е 231 к.с., а оптималният въртящ миг от 320 Nm. Със серийната 6-степенна механична скоростна кутия MINI John Cooper Works форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 6.3 сек. В композиция с предлаганата като алтернатива 8-степенна трансмисия Steptronic Sport ускорението до 100 км/ч лишава единствено 6.1 сек.

Спортната изпускателна система с два ауспухови накрайника от неръждаема стомана с диаметър по 85 мм обезпечава мощно прочувствен тон при бързите ускорения. Тя е част от серийното съоръжение, също както спортната спирачна система, създадена в съдействие със профилирания производител Brembo. Червените четирибутални спирачни апарати с логото на John Cooper Works с вътрешно вентилирани дискове на предните колела обезпечават мощно ускоряване и слагат ярки цветови акценти зад серийните 17-цолови алуминиеви джанти John Cooper Works. Като алтернатива се оферират и 18-инчови цолови джанти, измежду които и такива с новия дизайн John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone.

За пъргавата управляемост, впечатляваща освен в бързите комбинации от леви и десни завои на спортната писта, само че и при придвижването из града, способстват и спортните настройки на окачването. Като алтернатива се предлага новият вид на адаптивното окачване, който обезпечава усъвършенстван баланс сред спортния дух и комфорта на возене с помощта на честотно селективната технология на амортисьорите.

Възникващите при прекосяване през по-малки неравности пикове в налягането се изравняват от спомагателен клапан, с което се обезпечава по-хармонично чувство при шофиране. Необходимата за тази цел акомодация се прави в границите на 50 до 100 милисекунди. В същото време се резервира директният контакт с пътната настилка при по-спортен жанр на шофиране. При MINI John Cooper Works

 

новото адаптивно окачване работи с над 10% по-висока мощ

 

на амортисьорите.

То е част от пакета John Cooper Works Trim, който се предлага като опция на серийното съоръжение и включва екстериорни и интериорни повърхности в гланциран Piano Black цвят, комбинирана тапицерия Dinamica/кожа в Carbon Black за спортните седалки и изключително висококачествено лаково покритие на каросерията. Предлага се избор сред цветовете Chili Red, наличния ексклузивно за MINI John Cooper Works цвят Rebel Green или новите разновидности Island Blue metallic и Rooftop Grey metallic.

Индивидуалните стремежи във връзка с комфорта, свързаността и асистиращите системи могат да бъдат изпълнени с помощта на конфигурираните по нов метод пакети съоръжение. Те включват и нови варианти като затопляне на кормилото, добавените при асистента за шофиране " Предупреждение при овакантяване на лентата " и функционалността Stop&Go на дейния надзор на скоростта.

Серийното съоръжение на MINI John Cooper Works е допълнено с Park Distance Control (PDC) със датчици в задната част на автомобила. MINI John Cooper Works към този момент серийно се оборудва с завършен по нов метод централен апарат с 8.8-инчов тъчдисплей с Black Panel дизайн, както и с нова система за ръководство, чието графично оформление обезпечава още по-интуитивен избор и работа с автомобилните функционалности, озвучителната и навигационната система, връзката и приложенията. За пръв път за тях са налични Live Widgets, които могат да бъдат избирани на тъчдисплей посредством плъзгащо придвижване на ръката.

Друга оригиналност - индикациите на централния апарат и на опционалното мултифункционално арматурно табло на кормилната колона могат да бъдат изобразявани в две разнообразни цветови оформления. В режим Lounge повърхностите на екрана са в разпускащи сини и тюркоазени тонове. При прекосяване в режим Sport фоновите цветове на екраните са червен и антрацит.

По предпочитание цветовите оформления на екраните на MINI John Cooper Works могат да бъдат свързани със серийните MINI Driving Modes. Там, при активиране на режима на шофиране SPORT по едно и също време с характерностите на педала на газта и на кормилното ръководство, както и опционално характерностите на амортисьорите и превключването на предавките, се трансформират и цветовете на екраните. По този метод се обезпечава изцяло завършено преживяване при шофиране, при което стартовият сигнал за рисковата наслада от шофирането може по едно и също време да се усети и да се види.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР