Компанията Лукойл Нефтохим Бургас плаща данъците си на време. Това

...
Компанията Лукойл Нефтохим Бургас плаща данъците си на време. Това
Коментари Харесай

Министерството на финансите пред БНТ: Лукойл Нефтохим си плаща данъците

Компанията " Лукойл Нефтохим Бургас " заплаща налозите си на време. Това потвърдиха от Министерството на финансите пред Българска национална телевизия. Вчера от сдружението разгласиха информация, съгласно която рафинерията работи добре с Националната организация за приходите и с Агенция " Митници " и заплаща в точния момент отговорностите си към фиска.

В известието се споделяше още, че сдружението е изплатило напълно дължимия корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска за 2022 година, като продължава да заплаща предплатено и двата типа отговорности за 2023 година в сходство с българското законодателство. Установено е положително оперативно взаимоотношение с органите на Националната организация по приходите и Агенция „ Митници “ и всички законно дължими заплащания се правят в период. Информацията през днешния ден беше доказана и от финансовото министерство.

Потърсихме за коментар Националната организация за приходите, само че оттова се позоваха на данъчната загадка и че не могат да разгласяват информация за данъчно задължени лица.

Все още не е влезнало в действие условието за заплащане на такса поради потреблението на по-евтино съветско гориво. Тя е записана в закона за отплата на потребителите за транспортни разноски, само че би трябвало да бъде съгласувана с Европейската комисия. Подобно координиране не е реалност и надлежно рафинерията не дължи и такива такси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР