Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението

...
Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението
Коментари Харесай

Най-големият украински мобилен оператор започна да възстановява гласовите услуги след хакерската атака

Компанията, която дава услуги на повече от половината от популацията в Украйна, е претърпяла " големи " вреди по време на вчерашната офанзива, сподели Комаров пред Ройтерс, като я назова " най-голямата хакерска атака против телекомуникационна инфраструктура в света ".

" Настоящата обстановка в " Киевстар " е извънредно сложна. Аз съм изцяло убеден, че това е добре планувана, от дълго време подготвяна офанзива против украинската сериозно значима инфраструктура ", добави Комаров.

Стотици специалисти и десетки институции вземат участие в огромните старания за възобновяване на услугите за милиони хора, имайки поради степента на вредите.

" Ние няма да включим гласовите (услуги) в цялата страна едновременно. Ще вървим малко по малко, с цел да се уверим, че услугите, които са възобновени, са постоянни, могат да устоят на натоварването и можем да преминем към възобновяване на мобилните интернет услуги ", сподели Комаров.

" Киевстар " предлага мобилни, интернет и други услуги на към 24 милиона частни консуматори и също по този начин има жизненоважна роля за хиляди частни предприятия и за даването на доста електронни държавни услуги.

Две съветски групировки поеха отговорност за офанзивата. Ройтерс не може още да ревизира достоверността на изказванията, а Москва не ги е коментирала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР