Компанията Bosch представи услуга за прогностичен анализ на пътната обстановка,

...
Компанията Bosch представи услуга за прогностичен анализ на пътната обстановка,
Коментари Харесай

Bosch представи услуга за прогностичен анализ на пътната обстановка

Компанията Bosch показа услуга за прогностичен разбор на пътната конюнктура, която може да спомогне за повишение на доверието в сигурността на самоуправляващите се коли, даже когато те се движат по мокри и заледени пътища. По думите на доктор Дирк Хохайзел, член на Управителния съвет на Bosch, новата система ще предизвестява автомобила " преди той да попадне в сериозна обстановка ".



Технологията взема под внимание голям брой вероятни сюжети за атмосферната конюнктура от финландската компания Foreca, което разрешава на транспортното средство да знае по кое време и къде може да бъде включено на самостоятелен режим. Това минимизира опцията автопилотът на колата да се изключи при най-малкото утежняване на времето и пътните условия. Разбира се, това важи само за транспортните средства, които към момента не са достигнали равнище на автоматизация 4 или 5.

Очаква се новата услуга на Bosch да бъде публично пусната на пазара през 2020 година, като първоначално ще разчита напълно на информацията за времето на Foreca. В бъдеще обаче, тя ще взема поради и данните, споделяни от самите коли, които я употребяват. Това ще я направи по-точна и надеждна, защото занапред броят на самостоятелните транспортни средства се чака да пораства стремглаво.

Това е следващото новаторско решение, основано от Bosch. В последните години компанията обръща извънредно внимание на сходни разработки, за което свидетелства и фактът, че доскоро повече от месец откри нов офис за своето развойно звено у нас - Bosch Software Innovations. Като цяло в сходни структури на немската компания работят над 600 експерти, чиято работа е ориентирана преди всичко към разработка на решения, свързани с Интернет на нещата и концепцията “умен град”.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР