Компанията „АстраЗенека“публикува днес изявление, в което се казва, че даннитеза

...
Компанията „АстраЗенека“публикува днес изявление, в което се казва, че даннитеза
Коментари Харесай

„АстраЗенека“ обяви, че няма данни за повишен риск от тромбоза след ваксината


Компанията „ АстраЗенека “публикува през днешния ден изказване, в което се споделя, че даннитеза сигурността на нейните ваксини против коронавирус не демонстрират доказателства за нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци, съобщи БНР. Припомняме, че няколко страни в Европа, в това число и България, прекратиха имунизацията с препарата поради инспекция на връзката сред имунизацията и нежелани резултати като тромбози и даже смъртни случаи.

" Анализът на нашите данни за сигурност на повече от 10 милиона записа не е посочил доказателства за нараснал риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при която и да е избрана възрастова група, пол, партида или в която и да е страна с COVID-19 ваксина на AstraZeneca. Всъщност следеният брой на тези типове събития е доста по-малък при имунизираните, в сравнение с би се очаквало измежду общото население ", се отбелязва в изказването, представено от CNN.

Европейската организация по медикаментите (EMA) също предложи по-рано в петък обновени насоки за сигурността на тази ваксина.

EMA показа най-важните моменти от последната среща, извършена от Комисията за оценка на риска за фармакологична зоркост, акцентирайки, че комисията проверява случаи на тромбоемболични събития след имунизация с имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca.

" Ползите от имунизацията не престават да надвишават рисковете и имунизацията може да продължи да се ползва, до момента в който следствието на случаи на тромбоемболични събития продължава “, се показва в изказването и се прибавя, че към момента няма доказателства за директни връзки сред тях.

Освен това Комисията предложи актуализация на информацията за имунизацията, която да включва, че алергични реакции като анафилаксия и свръхчувствителност се случват с незнайна периодичност, както и че към този момент са докладвани доказани случаи на тези реакции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР