Компанията „АстраЗенека” е доставила само 30% от договореното количество коронавирусна

...
Компанията „АстраЗенека” е доставила само 30% от договореното количество коронавирусна
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен заплаши АстраЗенека

Компанията „ АстраЗенека” е доставила единствено 30% от контрактуваното количество коронавирусна ваксина за Европейски Съюз през първото тримесечие на 2021 година. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя намерено заплаши компанията, произвеждаща имунизацията на „ АстраЗенека”, със възбрана за експорт на медикамента в страни, които не са членки на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

" Имаме опцията да забраним планувания експорт. Това е сигнал за „ АстраЗенека”: изпълнявайте контракта си с Европейски Съюз, преди да започнете да доставяте в други страни ", сподели тя в изявление за медийната група „ Функе”, оповестено през днешния ден. Фон дер Лайен съобщи, че компанията е доставила единствено 30% от контрактуваното количество коронавирусна ваксина за Европейски Съюз през първото тримесечие на настоящата година.

В същото време ръководителят на Европейска комисия предизвести европейците да не прибързват с планирането на летните си почивки. " Рано е да водим полемики за лятото. Все още сме в доста сложна обстановка, където по-агресивните разновидности на ковид се популяризират доста бързо и в някои страни от Европейски Съюз стартира третата вълна от пандемията ", сподели фон дер Лайен. Тя смята за значимо още популацията на съюза да се имунизира по-активно. " В същото време приготвяме документите за имунизация за лятото. После ще забележим ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР