Компания KC, реновираща обекта, където работникът падна до смъртта си, имаше предишни нарушения на безопасността

...
Компания от Канзас Сити, подпомагаща обновяването на сграда в центъра
Коментари Харесай

Компания от Канзас Сити, подпомагаща обновяването на сграда в центъра - където работник падна до смъртта си в асансьорна шахта - беше обект на многобройни федерални разследвания на безопасността, показват записите.

New Horizons LLC, също работеща като New Horizons Enterprises LLC, е сключен договор като част от намаляване на емисиите на азбест в бившата сграда на AT&T на 500 E. Eighth St. Developers по-рано каза, че премахването на азбеста ще струва милиони, тъй като повечето от повърхностите на сградата са били „покрити със спрей-пяна азбест“. работят без осветление или оборудване, което би ги предпазило от вдишване на азбест и други канцерогени, които могат да бъдат намерени в изолацията на по-стари сгради.

Хосе Гарсия Санчес, 34, от Никарагуа беше един от многото изпратени работници от Индианаполис до Канзас Сити за лечение с азбест. През юли той падна до смъртта си от 14-ия етаж на сградата. Санчес е оставил жена и две деца на възраст 13 и 17 години.

Администрацията по безопасност и здраве при работа разследва. Но данните от OSHA показаха, че New Horizons е платила близо 6000 долара глоби и е нарушила стандартите за здраве и безопасност в седем разследвания през последното десетилетие.

„Сериозните“ цитати на OSHA са свързани до голяма степен с опасения за безопасността на служителите, работещи с азбест лечение. Уебсайтът на OSHA казва, че подобно нарушение показва, че опасността най-вероятно ще доведе до смърт или сериозно физическо нараняване, освен ако работодателят „не е знаел или не е могъл да знае за нарушението.“

Смъртта на Санчес предизвика последното съобщение на OSHA разследване на New Horizons на 18 юли. Компанията е разследвана заедно с две други: Bernstein Companies, която притежава сградата и я развива в апартаменти, и Infinity Resources, временната агенция в Индианаполис, която наема работници за New Horizons.

„Тук има елемент на страх, който за съжаление строителните компании и подизпълнителите могат да използват в своя полза“, каза Мани Абарка, изпълнителен директор на Алианса за справедливо договаряне, организация, която се застъпва за строителните работници.

< p>Той каза, че потенциалът за излагане на азбестови влакна прави практиките за безопасност на OSHA „много, много критични и много дефинирани“.

„Имате няколко слоя на защита, които (уж) не се спазват. Това не е ново. Това е, което чухме от други сайтове за работа в New Horizons“, каза той.

Негодуванието на местните трудови активисти накара някои законодатели от окръг Джаксън да оттеглят подкрепата си за едногодишен договор с New Horizons. Резолюцията, която се появи в дневния ред на законодателите миналия понеделник, щеше да позволи на компанията да предоставя услуги по управление на околната среда на различни окръжни департаменти.

„Намерението беше да бъде възложено на комисията“, каза Дона Пейтън, 2-ри окръжен законодател. „Но председателят на комисията Меган Маршал оттегли резолюцията и аз бях един от хората, които се съгласиха.“

След като присъства на митинг, който призова за търсене на отговорност за смъртта на Санчес, Пейтън каза, че не може да подкрепи такова предложение, докато окръгът се ангажира да „наблюдава компанията по-внимателно“.

„Знаейки, че са участвали в наемането на джентълмена, който е преминал, са допринесли фактори“, каза тя.

Компаниите Bernstein, базирани във Вашингтон, окръг Колумбия, получи 10-годишно данъчно облекчение за имоти и стимули за опазване на историческото наследство от града, за да финансира обновяването на сградата на AT&T на стойност 82 милиона долара. Въпреки че е построен едва през 1973 г., той е вписан в Националния регистър на историческите места заради бруталната си архитектура.

Стефани Айзъксън, президент на New Horizons LLC, не отговори на искания за коментар.

>

Нарушения

Седемте разследвания на OSHA срещу New Horizons LLC засягат множество строителни обекти в Айова, един от седемте щата, в които компанията има лиценз да прави бизнес.

Януари Разследването на OSHA през 2015 г. на сграда в Каунсил Блъфс, където New Horizons беше натоварено да предоставя услуги за възстановяване на околната среда, установи, че компанията е нарушила шест „сериозни“ стандарта за здраве и безопасност, свързани с азбеста.

Всяко нарушение беше разрешено в неофициално споразумение , според архивите на отдела.

OSHA изисква от New Horizons да показва предупредителни знаци в близост до зони, където служителите могат да бъдат изложени на вредни токсини, и да постави „критични бариери“ над отворите, за да защити допълнително работниците.

За почистване на подовете бяха необходими прахосмукачки със специални филтри, торбичка за прах за еднократна употреба и метален инструмент за под. Според записите е необходимо отделно място за „обеззаразяване“, за да могат работниците да поставят оборудването си, замърсено с азбест.

В него се казва, че компанията е нарушила стандарта, изискващ „висока степен на сигурност, че експозицията на служителите няма да превиши“ регулирани лимити и друг стандарт, който изисква ежедневен мониторинг, който е „представителен за експозицията на всеки служител, който е назначен да работи в рамките на регулирана зона.“

Компанията плати глоба от $3375.

< p>През октомври New Horizons беше глобена отново за друга сграда в Каунсил Блъфс, където компанията не е оборудвала работниците с определен кабелен прекъсвач за защита на персонала, каза OSHA.

Беше глобена с $563.

На следващата година New Horizons наруши здравния стандарт на OSHA, свързан с водното налягане на строителна площадка в Де Мойн. Не е наложена глоба.

В Отууа строителна площадка на New Horizons получи три цитата за нарушаване на стандарти, имащи за цел да предотвратят „изпускане на азбестови влакна“.

Компанията беше глобена с $1875 през септември 2017 г. .

Не бяха наложени глоби за последващи разследвания на OSHA през 2018, 2019 или 2020 г. Но строителните обекти продължиха да нарушават стандартите за показване на предупредителни знаци на безопасно разстояние. Те също така нарушиха стандарти, имащи за цел да ограничат достъпа до потенциално опасни зони само до оторизиран персонал и да държат ресурсите на комплекта за първа помощ индивидуално запечатани във водоустойчив контейнер.

През последното десетилетие няма други смъртни случаи в сграда на New Horizons бяха докладвани на OSHA, според уебсайта на отдела.

Уебсайтът на New Horizons каза, че компанията е фирма за екологични решения. Тя е специализирана в оценки на обекти, оценки на азбест, оловни бои и плесени, консултации за зелено строителство, строителство и управление на проекти.

Компанията работи и в Канзас, Колорадо, Южна Дакота, Небраска и Арканзас. Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР