Компания Фейсбук съобщи, че въвежда по-строги правила за политическа реклама

...
Компания Фейсбук съобщи, че въвежда по-строги правила за политическа реклама
Коментари Харесай

Фейсбук въвежда по-строги правила за политическата реклама преди евроизборите

Компания Facebook заяви, че вкарва по-строги правила за политическа реклама в Европейския съюз, с цел да се предотврати непозната интервенция в идните избори за Европейски парламент, предава Българска телеграфна агенция.
"За да се предотвратят злоупотреби и интервенция, всички рекламодатели от Европейски Съюз ще би трябвало да имат позволение в страната си да показват реклами, свързани с изборите за Eвропарламента ", съобщи вицепрезидентът на медията Ричард Алън, представен от ДПА.
Компанията се надява спомагателните инспекции на самоличността и местоположението да основат "реална преграда пред всеки, който има намерение да употребява нашите реклами за външна интервенция в изборите в дадена страна ", означи Алън.
Подобни ограничения бяха въведени в последните месеци за изборите в Индонезия и Канада. Европейските избори ще се състоят в интервала сред 23 и 26 май, напомня ДПА.
Ограниченията се отнасят да наличие, обвързвано с предизборната акция на политици или политически партии, както и за политически реклами, които целят да пропагандират или разубедят хората да гласоподават.
Новите правила имат за цел също да усилят прозрачността, като изискват всеки рекламодател, публикуващ политическо наличие, да разкрива самоличността си, а потребителите ще имат достъп до тази информация, като натиснат бутон "Платено от ". Данните за тези реклами ще се съхраняват в общодостъпна онлайн библиотека за период от 7 години.
Алън призна, че разпоредбите евентуално няма да съумеят да спрат напълно злоупотребите. "Изправени сме пред съобразителни, изобретателни и финансово обезпечени съперници, които трансформират тактиката си, щом установим корист. Смятаме обаче, че те (правилата) ще спомогнат да се избегнат намеси във Facebook по време на изборите, означи той, представен от Франс прес.
Facebook е подложен на напън да усили прозрачността и инспекциите в платформата си след съветската агитация, пробвала се да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
Компанията възнамерява през юни множеството от тези ограничения да обгръща целия свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР