Компаниите Pfizer и BioNTech заявиха във вторник, че са започнали

...
Компаниите Pfizer и BioNTech заявиха във вторник, че са започнали
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започнаха клинични изпитвания на тяхната специфична за Омикрон ваксина



Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха във вторник, че са почнали клинично изпитване за тестване на нова версия на тяхната Covid ваксина, която е особено проектирана да се насочи към коронавирусния вид Омикрон, който заобикаля част от отбраната, обезпечена от двудозовия режим на досегашната им иРНК ваксина, оповестява Ройтерс.

Компаниите възнамеряват да тестват имунния отговор, генериран от основаната на Омикрон ваксина, както при режим с три инжекции при неимунизирани хора, по този начин и като бустер за хора, които към този момент са получили две дози от истинската Covid ваксина на Pfizer/BioNTech.

Те също по този начин тестват резултата от четвърта доза от досегашната ваксина против четвърта доза от основаната на Омикрон ваксина при хора, които са получили третата си доза от имунизацията Pfizer/BioNTech три до шест месеца по-рано.

Компаниите възнамеряват да проучат сигурността и поносимостта на инжекциите при повече от 1400 души, които ще бъдат включени в процеса на клинично изпитване.

" Докато актуалните проучвания и данните от действителния свят демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация при заразяване с Омикрон, ние признаваме нуждата да бъдем готови при положение, че тази отбрана отслабне с течение на времето и евентуално да помогнем за справяне с Омикрон и нови разновидности на Covid-19 в бъдеще ", уточни ръководителят на проучванията и създаването на ваксини на Pfizer - Катрин Янсен.

Компанията Pfizer съобщи, че режимът с две дози от истинската иРНК ваксина може да не е задоволителен за предотвратяване от зараза с разновидността Омикрон и че може би се понижава отбраната против хоспитализация и гибел.

Въпреки това Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) споделят, че трета доза от иРНК ваксина като тази на Pfizer/BioNTech е осигурила 90% отбрана против хоспитализация поради Covid-19.

Някои страни към този момент са почнали да оферират спомагателни бустерни дози (т.нар. " втори бустер " ), само че неотдавнашно изследване от Израел сподели, че до момента в който четвърта доза от иРНК ваксина покачва антителата, равнището не е задоволително високо, с цел да предотврати зараза с разновидността Омикрон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР