Компаниите Novartis International AG и Molecular Partners AG обявиха в

...
Компаниите Novartis International AG и Molecular Partners AG обявиха в
Коментари Харесай

Проучване: Лекарство на Novartis и Molecular има 78% ефикасност за лечение на Covid-19



Компаниите Novartis International AG и Molecular Partners AG оповестиха в понеделник, че тяхното лекуване на Covid-19 с енсовибеп (ensovibep) има 78% резултатност въз основа на първата част от клиничното изпитване (Фаза 2).

Проучването включва 407 пациенти, получили единична интравенозна доза ensovibep, като то демонстрира " статистически значимо понижаване на вирусния товар след осем дни " спрямо приложеното в изследването плацебо. Ensovibep също по този начин показва 78% резултатност против събития, свързани с Covid-19, в това число хоспитализация и гибел и усъвършенстване във времето до клинично възобновяване.

Novartis съобщи, че двете приложени дози от лекарството " се понасят добре и не са разпознати непредвидени проблеми с сигурността ". Данните ще бъдат подложени на спомагателен обзор, с цел да се " дефинират подобаващите последващи стъпки за програмата ".

Лечението с енсовибеп продължава да поддържа отбрана против разпознати до момента разновидности на ковид, които се смятат като мотив за безпокойствие, в това число разновидността Омикрон, уточни основаният в Базел производител на медикаменти.

С оглед на това от Novartis показаха, че са взели решение да упражнят опцията си да лицензират лекарството си, възползвайки се от опцията да заплатят 150 млн. швейцарски франка на Molecular Partners.

Швейцарската компания също по този начин уточни, че възнамерява да търси ускорени процеса на приемане на регулаторни позволения в международен мащаб, първо посредством позволение за незабавна приложимост от страна на Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA).

Ако бъде утвърдено, ensovibep ще бъде първата мултиспецифична антивирусна молекула за лекуване на Covid-19, сподели Novartis.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР